iBasso IT07 – Csúcshangzás megfizethető áron

Az iBasso IT07 egy dinamikus meghajtóval és hat BA meghajtóval rendelkező hibrid fülhallgató, ami rendkívül széles színpadképet és dinamikus hangélményt szavatol.

Az iBasso IT07 (360.000 Ft) fülhallgató két éves fejlesztés eredménye, ennyi időre volt szükség egy referencia-szintű teljesítményt és tiszta, nagy felbontású hangélményt biztosító készülék elkészítéséhez. A zászlóshajó modell megkapta a gyártó szabadalommal védett akusztikus csőrendszerét, amely segít minimalizálni a több meghajtós rendszerekre jellemző torzítást. A hibrid konfiguráció egy dinamikus (Tesla) és hat BA meghajtóból áll, amihez négyutas keresztváltó tartozik. Két Knowles 30017 meghajtó az ultra-magas, két Knowles 31785 meghajtó a magas és közepes, valamint két dedikált Knowles 30989 a közepes frekvenciákat kezeli, így a rendszer képes hibátlanul lefedni az említett tartományokat.

A készülék varrat nélküli, csiszolt héjszerkezetet kapott. A hangvető alumíniumból készült, leválasztható szűrőkkel rendelkezik, amelyek eltérő hangzást biztosítanak. A csomag négy különböző szűrőt tartalmaz, így bátran lehet kísérletezni velük. Egyik pl. a közepes és alacsony tartományokra helyez nagyobb hangsúlyt, másik főleg a basszusokat hangsúlyozza ki.

A füleshez MMCX csatlakozós ezüstözött OFC Litz kábel tartozik, aminek végére 2.5 milliméteres TRRS dugó került, de természetesen egy 3.5 milliméteres TRS átalakító is pakk részét képezi. Az általános gyakorlatnak megfelelően a különböző illesztékek (hab és szilikon) is mellékelve vannak. A füles érzékenysége 108 dB/mW, míg az impedancia 16 ohm, így akár telefonokkal meghajtva is kiemelkedő hangzást képes produkálni.

A márka hazai forgalmazója a Muzix Audio.

Forrás: www.ibasso.com