ICHOS VIENNA ONE – Hibrid hangsugárzó

Az osztrák ICHOS manufaktúra közel hároméves tervezés-fejlesztési periódust követően mutatta be részlegesen aktív referencia hangfalát.

Az ICHOS VIENNA ONE (43.900 EUR) hangfalak darabonként hetvenöt kilót nyomnak, ami főként a részben aktív kialakításnak köszönhető. A magas és középfrekvenciás tartományokat passzívra tervezték, míg basszus szekcióban két hídba kötött Abacus erősítő dolgozik. Az egyedi hullámvezetővel ellátott, dipólusként működő ATM meghajtót dedikált alumínium kuckóban helyezték el, míg a középtartományokat kétszázötven milliméteres impregnált papírmembrános hangszóró szólaltatja meg. A karbon-szendvics basszus meghajtók (250 mm) gondosan elzárt kamrában laknak, a rendszert paraméterezhető DSP alapú keresztváltó felügyeli.

A HDF kabinetben három dedikált tápegységnek is helyet szorítottak, egy kizárólag az erősítőket szolgálja ki, egy-egy pedig a vezérlésért és jelfeldolgozásért felel. A készülék hátoldali paneljén keresztül számos teljesítményt és hangzást érintő beállítás módosítható, van túlterhelés és túlmelegedés elleni védelem, de automatikusan vagy távolról is bekapcsolható a rendszer. A hangfal WBT terminálokat, vonalszintű bemeneteket, szimmetrikus XLR és 6.3 milliméteres konnektorokat visel. Az ár a választott színváltozat függvényében módosulhat.

Forrás: www.ichos.at