Idén biztos nem kapunk Philips QD-OLED tévét

A Philips az eddig jellemzően két etapra (január-február és az IFA Berlin a nyár végén) bontva mutatta be legújabb tévékészülékeit, idén azonban szakítottak ezzel a hagyománnyal.

A márka a közelmúltban mutatta meg frissített okostévé kínálatát, ami után sokakban maradt némi hiányérzet. Danny Tack, a Philips termékstratégiával és tervezéssel foglalkozó osztályának igazgatója elmondta, hogy bár a társaság továbbra sem tett le a QD-OLED technológia használatáról, azonban az eljárás bevezetésére idén biztosan nem kerül sor, ahogy OLED938 tévé sem várható.

A döntést nagyban befolyásolta, hogy elérhetővé vált az LG Display MLA (Micro Lens Array) WOLED panelje, amely a QD-OLED kijelzőkhöz hasonlóan nagyobb fényerőt és jobb betekintési szöget biztosít, valamint energiahatékonyság tekintetében is előrelépést hozott, így a Philips egyelőre ezeket használja csúcskategóriás készülékeiben.

A panelt elsőként a közelmúltban bemutatott OLED+908 modellbe (META OLED néven) szerelték, a többi Ambilight OLED tévékészülék még előző generációs kijelzőket kapott. Újságírói kérdésre elhangzott, hogy a Philips továbbra is teszteli, hogyan integrálható költséghatékonyan a QD-OLED technológia a tévékbe, amit monitorokban már tavaly elkezdtek alkalmazni.

Forrás: www.tpvision.com