IFA 2019 – Egyedi hangrendszert rakott össze a Sony

Home Hírek IFA 2019 – Egyedi hangrendszert rakott össze a Sony

sony-sa-z1-1 640.jpg

 

A SONY SA-Z1 prémium komponensek és referencia technológiák felhasználásával készült. A házat kétféle alumínium-ötvözetből építették. A digitális feldolgozó áramkört és az erősítőt gondosan elválasztották a meghajtóktól, így biztosítva a hang tisztaságát. A meghajtók elrendezése és munkájának összehangolása nagyon fontos a végeredmény szempontjából, ezért a mérnökök a koaxiális elrendezés mellett döntöttek. A hanghullámok időbeli igazítását saját fejlesztésű algoritmus végzi.

 

sony-sa-z1-2 640.jpg

 

A készülék I-ARRAY tweeter rendszert dolgoztat, ami egy nagyobb és két kisebb, titán bevonatú hangszórót egyesít. A mélysugárzók elrendezésével a Tsuzumi (tradicionális japán dob) elvét követték, az egymásnak háttal fordított meghajtók tisztább és élethűbb hangteret képesek létrehozni. Az elrendezés nagyban csökkenti a nem kívánt rezonanciát, ugyanis a meghajtók által generált vibrációt kioltja az ellentétes irányú hullám. A készüléket a következő generációs DA erősítővel szerelték, ami analóg erősítő szakasszal és GaN tápegység segítségével biztosítja a tökéletes reprodukciót. Az analóg erősítő összeveti a forrás jelét a digitális szakasz kimeneti jelével, majd hibajavító jelet generál, hogy megőrizze az eredeti hang tisztaságát. A hibrid technológia hagyományos vagy kevert üzemmódot is kínál. Normál helyzetben az analóg erősítő csak hibajavítóként működik, míg kevert módban az analóg és digitális erősítő együtt dolgozik.

 

sony-sa-z1-3 640.jpg

 

A készülékhez számos forrás társítható, egyszerűen telepíthető, kivételes jelenléttel és koherenciával képes a nagy felbontású zenék megszólaltatására. A DSD Remastering Engine lehetővé teszi az összes PCM zeneforrás konvertálását DSD (11,2 MHz) formátumra. A hangélményt tovább javíthatja az új DSEE HX feldolgozás, amely felismeri az eszközöket, hangokat és a zenei műfajokat, s képes korrigálni a digitális tömörítés okozta károkat. A rendszer lehetőséget kínál a mélynyomó frekvencia-tartományának, illetve a meghajtók szinkronizálásának módosítására, amivel mindenki saját ízléséhez igazíthatja a megszólalást. A készülék hátoldalán RCA, mini sztereó és szimmetrikus XLR konnektorok, valamint optikai, USB és miniUSB csatlakozók kaptak helyet. Utóbbi a hordozható lejátszók társítására használható.

 

Forrás: www.sonyreconsidered.com/signature-series