IFA 2019 – Már idén vihető lesz az LG 8K OLED tévéje

Home Hírek IFA 2019 – Már idén vihető lesz az LG 8K OLED tévéje

LG-8K-OLED-TV-2 640.jpg

 

Az LG 88Z9 jelzésű készülék megalkotását a gyártó egyedülálló kijelzőtechnológiája tette lehetővé. A saját fejlesztésű panel harminchárom millió, önálló fénykibocsátásra képes képpontból áll. A kijelző a tökéletes fekete tónusok mellett és még szélsőséges betekintési szög esetén is színpontos megjelenítést szavatol. A 88 hüvelykes televízió 8K UHD felbontást kínál, amely négyszer annyi képpontot jelent, mint amiről az UHD esetében beszélhetünk.

 

LG-8K-OLED-TV-1 640.jpg

 

A tévé megkapta a második generációs Alpha 9 intelligens processzort, amely mesterséges intelligencia használatával képes javítani a kép- és hangminőséget. A chip a forrás és képminőség elemzése után optimalizálja a beállításokat, aminek eredményeként a készülék még a gyengébb forrásokból származó tartalmakat is jobb minőségben tudja megjeleníteni. A 4K OLED tévékben alkalmazott zajcsökkentés a megszokott négy helyett, hat fokozatban történik, ami javítja a felskálázás minőségét. A processzor a környezeti jellemzők elemzése után állítja be a kijelző ideális fényerejét, azaz mindig az adott paraméterekhez igazított látványt kapjuk. A készülék Dolby Vision, Advanced HDR (Technicolor), HLG és HDR10 kompatibilis, támogatja a HDMI 2.1, VRR (Variable Refresh Rate) és eARC szabványokat és ALLM üzemmódot is kínál.

 

LG-8K-OLED-TV-3 640.jpg

 

A beépített 80W teljesítményű hangrendszert intelligens algoritmus vezérli, amely képes a kétcsatornás hangot, virtuális 5.1 térhangzássá alakítani. Az algoritmus azonosítja és elemzi az aktuális forrást, így mindig a megjelenített tartalomnak megfelelő hangszintet állítja be. A készüléket előkészítették a Google és Amazon hangasszisztensekkel való együttműködésre, így a támogatott régiókban a hangvezérlés is a felhasználók rendelkezésére áll.

 

Forrás: www.lg.com/us