IFA 2020 – Hivatalosan is megjött a JVC Exofield fülese

A JVC EISA-díjas fejhallgatója dedikált házimozi szett nélkül is képes, több csatornás Dolby Atmos hangélményt biztosítani.

A JVC XP-EXT1 (999 EUR) lényegében, egy fejhallgatóba csomagolt többcsatornás házimozi-rendszer. A készülék képes dekódolni a Dolby Atmos és a DTS: X formátumokat, amelyek 7.1.4 csatornás kiosztásban jutnak el a hallgatókhoz. A füles ráadásul nem csupán natív módon tudja megszólaltatni a többcsatornás Atmos és DTS formátumokat, de a sztereó hangzás feljavításában is jeleskedik. A rendszer középpontjában a gyártó Exofield technológiája áll, amely speciális algoritmusok segítségével hozza létre a három dimenziós hangteret az átalakítók között.

A dekódolást a forrás és fejhallgató között elhelyezendő, HDMI csatlakozókkal szerelt digitális egység végzi. A doboz a személyre szabott hangkalibrálást is megkönnyíti, összesen négy profil tárolására alkalmas. Bár a negyven milliméteres meghajtókat dolgoztató füles nem tud versenyezni a prémium dedikált rendszerekkel, de jó alternatívát jelenthet azok számára, akik csak alkalmanként kirándulnának a 3D hangzás világába.

Forrás: www.jvc.eu.com www.xtended.ifa-berlin.com/news