IFA 2020 – Ismertette jövőre vonatkozó terveit a TCL

A TCL képviseletében Marek Maciejewski termékfejlesztésért felelős igazgató vázolta fel a vállalat tévés stratégiáját és mutatott be néhány újabb fejlesztést.

A TCL korántsem meglepő módon továbbra is a QLED és miniLED eljárásokat favorizálja. Elhangzott, hogy a rövidebb és hosszabb távú stratégia részeként a társaság, három területet (kijelző, interakció és kapcsolat) igyekszik kiemelten kezelni. A vállalat eddig közel harminc milliárd dollárt fordított kutatás-fejlesztésre, jelenleg nagy erőkkel dolgozik a mesterséges intelligenciára támaszkodó képfeldolgozó eljárásokon, aminek egyik kézzelfogható eredménye a második generációs AiPQ Engine.

A motort gépi tanulási algoritmusok vezérlik, amelyek feladata többek között a kép és a hang minőségének valós idejű optimalizálása. Az AI Super Resolution technológiának köszönhetően a motor a hagyományos felbontású tartalmakat is képes 4K minőségűre feljavítani, de a gyártó szerint a 8K felskálázás sem jelent akadályt. Az új képmotor képes felismerni a különböző tartalom típusokat és azoknak megfelelően módosítani a beállításokat. A processzor a hangok esetében is képes különbséget tenni a tartalmak között. A televíziókba épített mikrofonok jeleit monitorozva a környezeti változókat is figyelembe véve szabályozza a hangminőséget.

A TCL néhány apróságról is szót ejtett. Az egyik beharangozott újdonság egy megfizethető árkategóriát képviselő Dolby Atmos hangprojektor (TS8111), amiről részleteket ugyan nem árultak el, csupán annyi biztos, hogy a két éve bemutatott Ray-DANZ TS9030 kedvezőbb árfekvésű változatáról van szó. A vállalat, egy AirPods rivális vezetékmentes fülesről (MoveAudio S200) is lerángatta a leplet, amelyet többek között Bluetooth 5.0, Siri és Google Assistant támogatás, valamint intelligens vezérlés jellemez. Az IP54 (vízálló) tanúsítvánnyal rendelkező füles várhatóan száz eurós áron kerülhet a piacra.

Forrás: www.xtended.ifa-berlin.com/news

Comments are closed.