IFA 2020 – Jobb zajcsökkentést ígér a Qualcomm

A Qualcomm által kidolgozott technológiák az elmúlt években sokat javítottak a vezetékmentes hangminőségen, azonban kiderült, hogy a társaság nem kizárólag a hangzás javítására összpontosít, hanem az általános felhasználói élményt is igyekszik finomítani.

A berlini expó kitárta virtuális kapuit, hogy a korábbi évekhez hasonlóan bemutassa a különböző gyártók jövőre vonatkozó elképzeléseit. A Qualcomm Adaptive Active Noise Cancellation technológia célja értelemszerűen az aktív zajcsökkentés hatékonyságának javítása, ráadásul a társaság szeretné, ha a technológia a belépőszintet képviselő eszközökben is alap szolgáltatásként jelenne meg.

Az AANC fejlesztése során elsődleges volt, hogy a technológia forrástól, környezettől és felhasználóktól függetlenül egyenletes teljesítményt biztosítson. Az algoritmus monitorozza az adott eszköz fülben való elhelyezkedését, így nincs feltétlen szükség szoros (ezért hosszabb távon kényelmetlen) illesztésre a hatékony szűréshez, illetve arra is odafigyel, hogy zenehallgatásra vagy hívások bonyolítására használják-e éppen az adott eszközt.

A társaság folyamatosan figyeli a nagy piacokról (Egyesült Államok, Európa és Kína) érkező visszajelzéseket amelyek azt mutatják, hogy a vezetékmentes fej- és fülhallgatókat használók a hangminőség mellett az üzemidőt, valamint a hatékony zajcsökkentést tartják leginkább fontosnak. Bár az ANC technológia az utóbbi években az olcsóbb kategóriákban is megjelent a Qualcomm célja, még több márka számára elérhetővé tenni az eljárást. Az AANC a társaság prémium lapkáin (pl. Qualcomm QCC514x) már helyet kapott, de hamarosan további készletek is várhatók.

Forrás: www.xtended.ifa-berlin.com/news