IFA 2020 – Több újdonságot is bemutatott a PHILIPS

A Philips Berlinbe is elcipelt újdonságai között egy prémium hangprojektor, zajszűrős fejhallgató és az Ambilight világításra hajazó megoldást biztosító LED szalag is helyet kapott.

A PHILIPS FIDELIO B97 (999 GBP) a gyártó következő generációs hangrendszereinek sorát gyarapítja. A hangprojektor egyik érdekessége az akkumulátorral szerelt, végeket lezáró hangszórók leválasztva dedikált surround sugárzóként is használhatók. A kifejezetten alacsony berendezés burkolata alatt összesen tizenhét meghajtót sikerült elhelyezni. A rendszer összesített teljesítménye 740W… amiből 240W a mellékelt, vezetékmentes mélynyomóból származik.

A 7.1.2 kiosztású készülék támogatja a Dolby Atmos, DTS: X és IMAX Enhanced szabványokat. A hangprojektor HDMI 2.1 (eARC) konnektort visel, ezen kívül Bluetooth és AirPlay2 csatlakozások állnak rendelkezésre. A DTS: Play-Fi kompatibilitás révén az eszköz multi-room rendszerekbe is integrálható. A hangvezérlés Google Assistant és Amazon Alexa formájában áll rendelkezésre.

A társaság ezen felül a FIDELIO L3 (350 EUR) fejhallgatóval bővítette névadó termékvonalát amivel a Sony, Bose és Sennheiser ANC füleseknek kíván vetélytársat állítani. Az új modell a hivatalos adatok szerint harminc órányi üzemidőt kínál zajszűrés mellett, ehhez további öt óra nyerhető, ha lemondunk a zajcsökkentés kínálta kényelemről. A beépített akkumulátor támogatja a gyorsabb töltést, ami azt jelenti, hogy tizenöt perces etetéssel hat órával toldható meg a használati idő.

Az új modell esztétikája a termékcsalád többi tagját idézi, ahogy a felhasznált anyagok nagy része is a korábbi modellektől öröklődött. A készülék negyven milliméteres, egyedi csillapítással rendelkező átalakítókat dolgoztat. A hatékony zajszűrés érdekében négy mikrofon is került a fülesre, a minőségi vezetékmentes kapcsolatról Bluetooth 5.0 technológia gondoskodik.

A Philips tévék kedvelt-gyűlölt funkciója az Ambilight világítás, amely eddig csupán a saját márkás készülékek esetében volt elérhető. A PHILIPS HUE PLAY azoknak készült, akik a szolgáltatás kedvéért nem cserélnék le jól bevált tévéjüket. A LED szalag különböző hosszban, ötvenöt-nyolcvanöt hüvelykes képernyőkhöz méretezve kerül forgalomba és állítólag a mellékelt utasításokat betartva, könnyen felhelyezhető.

Persze a történet nem ennyire egyszerű, ugyanis a szalag mellé be kell szerezni Hue Bridge és Hue Play HDMI Sync Box kiegészítőket, amelyek további hatvan, illetve kétszázharminc dollárral terhelik meg a pénztárcánkat. Előbbi a Hue Sync alkalmazásból érkező utasításokat fogadja, míg utóbbi a tévé és jelforrás között elhelyezve a tartalmak elemzését végzi és a fényforrások színét vezérli. Rettentő kíváncsiak vagyunk mennyire lesz sikeres a termék, ugyanis minden komponenst beszámítva akár 150 ezer forintnak megfelelő dollárba is fájhat az extra fényorgia.

Forrás: www.philips-hue.com www.xtended.ifa-berlin.com/news