IFA Berlin 2022 – Beosound Theatre

A Bang-Olufsen újdonsága egy Dolby Atmos hangprojektor, amely önállóan vagy házimozi rendszerbe integrálva is használható.

A BEOSOUND THEATRE burkolata alatt tizenkét egyedi meghajtó dolgozik, teljes értékű Dolby Atmos hangélményt hozva létre. A koaxiális átalakítót (egy hüvelykes magas és 5.25 hüvelykes középes) tartalmazó középső csatorna tiszta és artikulált beszédhangok megszólaltatására képes. A hangszóró-készlet továbbá két darab három hüvelykes középkategóriás meghajtóból, négy 2.5 hüvelykes teljes tartományú meghajtóból és egy pár egy hüvelykes magassugárzóból áll. A B&O állítása szerint rendszer 800W teljesítmény és 112 dB SPL leadására képes.

A Dolby Atmos állományok Dolby Digital TrueHD formában érhetők el, a specifikációs lap a DTS: X támogatásról nem ejt szót. A készülék három HDMI bemenetet (egy eARC 4K/120 és 8K/60 passtrough) visel. Van egy analóg USB-C bejárat a vezetékmentes lehetőségek között az Apple AirPlay 2, a Bluetooth, a Chromecast és a Spotify Connect is megtalálható. A készülék megkapta az eredetileg Beolab 90 készülékhez fejlesztett Beam Width és Beam Directivity Control funkciókat, amiket jelen esetben a 3D hangszíntér széthúzására használnak.

A rendszer akár tizenhat külső hangszórót is támogat a nyolc fizikai és nyolc vezeték nélküli Powerlink kimeneten keresztül. Ilyenkor a hangprojektor központi hangszóróként, valamint Dolby Atmos dekóderként funkcionál, kihasználva a Bang & Olufsen szabadalmaztatott True Image algoritmusának potenciálját. Utóbbi jelentősen megkönnyíti az integrációt más B&O hangszórókkal. Támogatott továbbá a Roomsense kalibrációs rendszer, illetve a Mozart elnevezésű platform, ami többek között a régebben gyártott hangkeltők társítását hivatott egyszerűsíteni.

A hangprojektor ránézésre egy csónakot idéz, a készülék asztalra helyezve egy alumínium gerincen nyugszik, de állványra vagy falra is felszerelhető. A borítás szövet vagy tölgyfa lehet, utóbbi kétféle színben érhető el. Az alumínium borda megtoldható, így a rendszer ötvenöt, hatvanöt vagy hetvenöt hüvelykes tévékhez is passzol. A Beosound Theatre 6890 (alapváltozat) és 7290 (tölgy) dolláros áron kerül forgalomba.

Forrás: www.bang-olufsen.com