IFA Berlin 2022 – Philips apróságok a fókuszban

A Philips bemutatta a Fidelio Home Sound termékcsaládba tartozó újdonságait, amelyek között új hangprojektorok, fej- és fülhallgatók, valamint egy Ambilight vezetékmentes hangszóró is megtalálható.

Az új Philips Sound Soundbar termékcsalád négy modellt tartalmaz. A legkisebb 2.1 csatornás (B7207) hangprojektort a 3.1 kiosztású B7807 követi, ami felett 600W névleges teljesítményt kínáló B8507 kapott helyet, a sort pedig a DTS Play-Fi kompatibilis 3.1.2 csatornás B8907 zárja. Mindegyik modell mélysugárzóval párban érkezik, igény esetén falra is felszerelhető és oldalra kitolt csipogóval rendelkezik a szélesebb színpadkép érdekében. A legkisebb modell kivételével a készülékek dedikált középcsatornával is rendelkeznek, aminek kézzelfogható eredménye a tisztább beszédhang.

A belépő modell Dolby Digital kompatibilis és HDMI ARC csatlakozást visel, egyet feljebb lépve Dolby Atmos támogatás és Philips Easylink vezérlés is képbe kerül. A B8507 hangprojektor széleskörű funkcionalitást és csatlakoztathatóságot kínál, így a gyártó szerint ideális kiegészítője lehet a Philips The One tévéknek. A széria nagyvadja már nem csupán virtuálisan képes térhangzást generálni és a rendszer szatellit hangszórók segítségével könnyedén 5.1.2 csatornás szetté bővíthető.

A Philips FS1 hangszóró háromutas rendszer. A burkolat alatt egy hüvelykes magas- és 3.5 hüvelykes mélysugárzó, valamint egy a fedlap alá szerelt, ferdén elhelyezett 2.5 hüvelykes meghajtó kapott helyet. A készülék DTS Play-Fi technológiát használ, így különféle márkák eszközeivel is képes összedolgozni. A felhasználási terület kifejezetten rugalmas, alkalmazható szólóban vagy sztereó párban, de AV szettek kiegészítésére is használható. Egy pár hangszóró tévés alternatívaként is bevethető, ilyenkor a televízió hangrendszere középső csatornaként funkcionál. Az Ambilight érzést nyolc LED biztosítja.

Az újdonságok között említést érdemel az A7607 jelzésű sport-fülhallgató, ami az ún. bone-conduction eljárást alkalmazza. A készülék nyitott, tehát nem zárja el a felhasználókat a környezettől, ugyanakkor szél és háttérzaj nélküli hangélményt ígér. A füles IP66 besorolást kapott, tehát por és vízálló. A burkolat alatt kilenc órás üzemidőt szavatoló akkumulátor lapul. A nyakpántba integrált piros LED szalag szürkületben vagy éjszaka is láthatóvá teszi a felhasználót.

Ugyanezt a technológiát használja a gyerekeknek szánt K4607 füles, a nyitott kialakítású készülék kapcsolatot biztosít a környezettel és nagyobb hangerő mellett is biztonságosan használható. Egy alkalmazáson keresztül vezérelhető hangerő korlátozó is beépítésre került.

Nem utolsó sorban bemutatásra került a negyven milliméteres átalakítókat dolgoztató H8507 hibrid fejhallgató, ami Noise Canceling Pro rendszernek köszönhetően ingázáshoz is ideális lehet. A többpontos csatlakozás lehetővé teszi, hogy egyszerre csatlakozzunk számítógéphez és telefonhoz, így nem kell a készüléket leválasztani a források váltása között. A készülék üzemideje ötvenöt óra is lehet.

Forrás: www.tpvision.com