IFA Berlin 2022 – QD tévékkel jelentkezett a Toshiba

A Toshiba kvantumpont technológiás készülékei Amazon, Google és Linux operációs rendszerrel lesznek elérhetők.

A zászlóshajónak kikiáltott 4K felbontásra képes QA5D televízió a Toshiba legfejlettebb paneltechnológiáját használja. A készülék megkapta a TRU Picture képmotort, támogatja a Dolby Vision, HDR10 és HLG formátumokat. Az Onkyo közreműködésével fejlesztett hangrendszer kezeli a Dolby Atmos és DTS: X állományokat.

Az új QD tévé negyvenhárom, ötven, ötvenöt és hatvanöt hüvelykes méretben kerül forgalomba, AndroidTV (11) operációs rendszert futtat. A készülékre két HDMI 2.1 konnektor (ALLM és eARC) is került, van Chromecast támogatás és a Google Assistant is használható. A QL5D jelzésű modell dizájn, illetve kép és hang specifikációk tekintetében is ugyanazt kínálja, de Android TV helyett a Toshiba Linux-alapú operációs rendszerét kapta meg.

Az UF3D televízió a Toshiba első FireTV rendszert alkalmazó készüléke, amit úgy tervezték, hogy könnyen integrálható legyen egy már kiépített Alexa ökoszisztémába. Ez is 4K UHD modell, ami a Toshiba TRU Picture motorját használja, adott a Dolby Vision, HDR10 és HLG támogatás. A Dolby Atmos hangrendszer ezúttal is az Onkyo munkája. Az UF3D negyvenhárom, ötven, ötvenöt és hatvanöt hüvelykes változatban érkezik.

Az UK4D Linux-alapú platformra építkezik, keret nélküli kialakítással rendelkezik 4K UHD panelt visel és a TRU Picture motor sem hiányzik. Támogatottak a Dolby Vision, HDR10 és HLG formátumok. Az UA3D a márka középkategóriás kínálatát erősíti, itt már hiányzik a Dolby Atmos támogatás, de a HDR10 és a Dolby Vision a fedélzeten maradt. Utóbbi modellek negyvenhárom, ötven és ötvenöt hüvelykes változatokban várhatók, a pontos árakkal még adós a gyártó.

Forrás: www.toshiba-tv.com