IFA Berlin 2023 – Kemények az új Jabra sportfülesek

A Jabra Elite szériás újdonságai közül az egy katonai szintű védelemmel ellátott készülék, amely az extrém szélsőséges viszonyokat is jól tolerálja.

A Jabra két Elite TWS sportfülest mutatott be, amelyek külsőre és specifikációban sem mutatnak komolyabb eltérést, mégis két célcsoportot szólítanak meg. Mindkét füles tíz milliméteres átalakítóval rendelkezik, amelyet IP57 és IP68 besorolású házban helyeztek el. Mindkét modell esetében adott a Google Assistant, Fast Pair és Bluetooth Multipoint, utóbbi azt jelenti az készülékek két forráshoz társíthatók egyszerre.

Az ELITE 10 (250 EUR) hat mikrofont dolgoztat, kihasználja a Dolby Head Tracking funkciót és támogatja a Dolby Atmos formátumot. A zajszűrésről a saját fejlesztésű Advanced ANC gondoskodik, amely a márka szerint kétszer hatékonyabb a hagyományos technológiához képest. Az eljárás lényege, hogy a rendszer folyamatosan monitorozza a környezeti jellemzőket és automatikusan csökkenti vagy növeli a zajszűrés mértékét. A beépített akkumulátor hat óra lejátszást biztosít, az összesített üzemidő 27 óra, tölteni vezetékmentesen is lehet.

Az ELITE 8 ACTIVE (199 EUR) füles másfél méterig víz alá is vihető, plusz 810H katonai védelmet kapott, így a nagy hideg vagy forróság, heves esőzések illetve extrém UV sugárzás sem tehet kárt az eszközben. Az adaptív ANC szépen igazodik a környezeti jellemzőkhöz, a szélzaj hatásait a HearThrough technológia hivatott semlegesíteni, a biztos illeszkedésért a Jabra ShakeGrip felel. Ezúttal is hat mikrofon gondoskodik a hívások tisztaságáról, megfelelő források esetén szintén adott a Dolby kompatibilitás. Az alap üzemidő nyolc óra, ami harminckettőre tornázható fel a töltő-dokkolóval.

Forrás: www.emea.jabra.com