IFA Berlin 2023 – Sennheiser AMBEO Soundbar Mini

Úgy tűnik a németek minden évben bővítik valamilyen irányba az Ambeo termékcsaládot. Tavaly szintén Berlinben leplezték le a PLUS utótagot viselő modellt, ezúttal pedig azoknak kívánnak kedvezni, akik kevés hellyel rendelkeznek.

Az AMBEO SOUNDBAR MINI (799 EUR) térfogata nagyjából a fele a bevezetőben említett „plus size” modellének, ennek ellenére a mérnökök teljes értékű, dinamikus hangélményt ígérnek. A készülék mindössze 70 x 10 x 6,5 centis, bármilyen tévé vagy monitor előtt elhelyezhető. A burkolat alatt négy teljes tartományú meghajtónak, valamint két darab négy hüvelykes mélynyomónak, valamint egy 250W teljesítményt biztosító D osztályú erősítőnek szorítottak helyet.

Ezúttal is elérhetők a hangélményt befolyásoló presetek és a specifikus tartalmakhoz igazított üzemmódok, amelyek között játszi könnyedséggel lehet váltani. A MINI hangprojektor tervezése során nagy hangsúly került a könnyű használatra, a HDMI csatlakozó eARC kompatibilis tévék vagy monitorok sokaságát képes fogadni. Az integrációt a Sennheiser Smart Control alkalmazás hivatott megkönnyíteni. A Mini négy integrált mikrofonnal rendelkezik, amelyek egyfelől a szobakalibráció központi elemeként működnek, másfelől pedig megkönnyítik az Alexán keresztüli vezérlést.

A felhasználók Google Assistant vagy Siri-kompatibilis eszközökkel is összehozhatják a berendezést, Chromecast Built-In és az AirPlay segítségével. A rendszer támogatja a Dolby Atmos, a DTS:X, a MPEG-H kodekeket és 360 Reality Audio formátumokat. Ami a streaminget illeti adottak a WiFi és Bluetooth kapcsolatok, az AMBEO|OS Spotify Connect, TIDAL Connect és AirPlay 2 eszközként integrálja a berendezést a jelölt ökoszisztémákba. A hangprojektor akár négy külső mélynyomóval is képes összedolgozni.

Forrás: www.sennheiser-hearing.com