iFi SilentPower – Küzdelem a bajos zajok ellen

Az iFi Audio új SilentPower termékcsaládja a hálózati zaj leküzdésével javítja az audió és AV rendszerek teljesítményét.

Az iFi Audio az otthoni használatra szánt és hordozható eszközök mellett számos kiegészítőt is gyárt, amelyek javarészt a különböző rendszerek teljesítményének javítását szolgálják. A vadonatúj SilentPower család jelenleg négy termékből áll. Egy DC Blocker, egy GND Defender, illetve egy-egy Nova és SupaNova névre hallgató IEC tápkábel jelenti a kínálatot. Az előbbi eszközök külsőre egyformának tűnnek, méretük (68x37x32 mm) sem különbözik, ugyanakkor eltérő problémák orvoslására születtek.

A DC BLOCKER (149 EUR) az elektromos hálózat által generált hibákat (pl. egyenáram-eltolás) hivatott kezelni. Az eszköz megoldást kínál a transzformátor zümmögés ellen, segít optimalizálni a társított komponens teljesítményét.

A GND DEFENDER (129 EUR) a földhurok problémák kivédésére készült. A jelenség akkor lép fel, amikor egy rendszer két vagy több komponense különböző utakon keresztül csatlakozik egy közös földelési ponthoz. A föld hurkok az AV rendszerek esetében a képminőséget is befolyásolhatják, így az eszköz alkalmazása a házimozi rendszerben is indokolt lehet. Mindkét modellt úgy alakították ki, hogy ne befolyásolják a társított kábelek vagy szűrőeszközök RFI / EMI teljesítményét.

A NOVA (199 EUR) tápkábel OFHC (oxigénmentes, nagy hővezető képességű) rézből készült. A két pár feszültség alatt álló és semleges vezető a kábel közepén elhelyezett földelővezeték két oldalán fut. Ez a geometriai szempontból kiegyensúlyozott konfiguráció (Ground Zero) segít kioltani a vezetők által létrehozott mágneses mezőket. A szigetelésről és árnyékolásról több rétegű polimer mátrixból készített dielektrikum és OFC rézpajzs gondoskodik. A kábelre egy kemény, mégis rugalmas polimer külső burkolat került.

A SUPANOVA (399 EUR) aktív tápkábel, ami saját fejlesztésű előszűrő és zajcsökkentő megoldásokat használ. A passzív rendszerekkel szemben itt inverz zajáramot használnak, ami hasonló elven működik, mint a fejhallgatók zajcsökkentő eljárása. Az Active Noise Cancellation II technológia hatékonyan képes csökkenti a zajt a teljes frekvenciaspektrumban, ráadásul elég kompakt és könnyű ahhoz, hogy magában a hálózati kábelben kapjon helyet.

Forrás: www.media.ifi-audio.com