iFi ZEN BLUE 3 – Bluetooth DAC

Az iFi Audio rendületlenül fejleszti és bővíti kompakt asztali portfólióját. Az új modell vezetékmentesen ígér CD-minőségű átvitelt.

A márka szerint a ZEN BLUE 3 (299 EUR) a világ első olyan vezetékmentes digitális-analóg átalakítója, amely adatvesztés nélkül képes CD-minőségű jelátvitelre és fogadásra. A Bluetooth 5.4 chip kezeli az aptX Lossless (több kodeket tartalmaz különböző átviteli sebességgel és bitsebességgel) csomagot, valamint az LDAC és LDHC/HWA és Hi-Res (96 kHz) szabványokat. A készülékre egy alacsony késleltetést aktiváló gomb is került, ami átviteli módban, videós tartalomfogyasztás vagy játék közben jöhet jól.

A készülék három üzemmódot kínál. RX módban egy Bluetooth forráseszközről fogad jeleket, TX módban egy további eszközre továbbíthatunk tartalmat, illetve egy vezetékes DAC funkciót is kapunk, ilyenkor USB-C vagy S/PDIF bemeneteken keresztül működik a rendszer. A burkolat alatt audiofil áramkörök találhatók, külön Bluetooth, DAC és Op-Amp chipeket használtak. A kiegyensúlyozott vonalkimenet alkalmazásával alacsony jelzajra lehet számítani és a csatornák közötti áthallást is sikerült minimalizálni. A termékvonal ismeretében a formanyelv túl sok újdonságot nem kínál. Talán a kéttónusú előlap érdemel említést. valamint a gombokat most is egy „mosolyra” emlékeztető íven helyezték el.

Forrás: www.ifi-audio.com