iFi ZEN DAC – Tovább a megkezdett úton

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy az iFi Audio új termékcsalád bevezetését szorgalmazza. A gyártó a ZEN termékvonal vezetékmentes streamere után, egy USB DAC/fejhallgató-erősítőt állít csatasorba, egészen kedvező áron.

A ZEN DAC (129 GBP) a korábbi modellhez hasonlóan hordozható eszköz, asztali számítógépekkel, táblagépekkel vagy telefonokkal is képes összedolgozni. A beépített analóg fejhallgató-erősítő modul bármely füles meghajtására alkalmas. A digitális-analóg konvertert ezúttal is Burr-Brown chipre építették, amely az XMOS lapkákkal összedolgozva számos formátum (PCM, DXD, DSD, MQA) feldolgozására képes. A PCM és DSD állományok kezelése külön jelúton történik, ami lehetővé teszi a rendkívül pontos feldolgozást. Az analóg szakasz prémium komponensekből épült, szimmetrikus kialakítású, ami szokatlan ebben az árkategóriában.

A fejhallgató-erősítő iFi Power Match nyereség kapcsolóval rendelkezik, valamint megkapta az újabb generációs XBass elnevezésű megoldást. A TruBass névre keresztelt áramkör a középső tartomány piszkálása nélkül tudja a basszust finomítani, teljesen analóg módon működik, így nem zavarja a digitális jelet. Mindkét technológia az előlapon elhelyezett kapcsolóval aktiválható. A készüléken számos ki-és bemenet kapott helyet, így erősítők vagy aktív rendszerek társítására is adott a lehetőség. Az aszinkron USB-B bemenet a SuperSpeed szabványt is támogatja.

Forrás: www.media.ifi-audio.com