Indul a LG QNED MiniLED televíziók hazai értékesítése

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy hazánkban is kaphatók lesznek a vállalat csúcskategóriás QNED MiniLED LCD készülékei.

Az LG kvantumpontos NanoCell színtechnológiáját és a MiniLED háttérvilágítását ötvöző tévék pontosabb színvisszaadást, jobb kontrasztarányt és fényerőt ígérnek. A termékcsalád a 8K felbontású QNED99 és QNED96 szériákból, valamint a 4K felbontású QNED91 sorozatból áll. Az újdonságok globálisan 65-86 hüvelykes méretben lesznek elérhetők.

Az új modellek az Intertek nemzetközi terméktesztelő intézet tanúsítványa szerint száz százalékos színtartományt és színkonzisztenciát garantálnak, amin felül kiküszöbölik a széles betekintési szög esetén jelentkező színtorzulást, azaz kiszorított nézőpontból is hibátlan megjelenítést nyújtanak. A kisebb LED fényforrások alkalmazásával sikerült javítani a fényerőt, illetve az éppen megvilágított képernyőrészek megjelenítését, ezen felül a sötét tónusok mélységét.

Ezúttal is tetten érhető a gyártó környezetvédelmi tudatossága és elkötelezettsége, aminek eredményeként a svájci SGS Société Générale de Surveillance SA (a világ legnagyobb független minőség ellenőrző és tanúsító testülete) környezetbarát tévéként ismerte el a friss termékcsaládot. Ezt a tanúsítványt egyébként csak azok a termékek kaphatják meg, amelyek megfelelnek az SGS alacsony környezeti lábnyommal és újrahasznosíthatósággal kapcsolatos követelményeinek. Az LG QNED MiniLED televíziók hazánkban szeptembertől vásárolhatók meg.

Forrás: www.lgnewsroom.com