Indul a REGA GREEN GRADE program

A GREEN GRADE program keretén belül, jellemzően esztétikai hibás elemekből épített modellekhez lehet majd olcsóbban hozzájutni.

Az Egyesült Királyságban az ún. wonky fruit (ezek olyan tökéletlen, standard-től eltérő zöldségek és gyümölcsök, amelyeket kidobáltak) árucikkek iránti kereslet egyre nagyobb, a fogyasztók sokkal tudatosabban vásárolnak és kerülik a felesleges pazarlást. A REGA ezt a trendet igyekszik átültetni a saját területére.

A márka közel hétszáz beszállítóval áll kapcsolatban, amelyek nagy része az Egyesült Királyságban található. Az elégtelen csomagolás, hanyag szállítás során egyes alkatrészek megsérülhetnek és már nem használhatók az „A” kategóriás termékekben, s a hibás komponensek nem minden esetben javíthatók gazdaságosan. A menthetetlennek ítélt darabok értelemszerűen a hulladék feldolgozókba kerültek, ez a gyakorlat azonban komoly környezetterheléssel jár.

A REGA ezért úgy döntött, hogy az esztétikai hibás vagy felújított alkatrészeket a GREEN GRADE termékekben használja majd. A gyártó sietett leszögezni, hogy a GREEN GRADE termékeket is nagyon szigorúan tesztelik, a funkcionális hibákra ezeknél a termékeknél is élettartam garanciát vállalnak, kizárólag a kozmetikai problémák esetében kell a felhasználóknak kompromisszumot kötniük.

Az első GREEN GRADE termék a tervek szerint a Planar 1 ECO DECK lemezjátszó lesz, amelyekhez esztétikai hibás Planar 1 és Planar 1 Plus alvázakat használnak. A megkülönböztethetőség érdekében ezeket a lemezjátszókat Rega ECO logóval látják el és a csomagolás is egyértelműen árulkodni fog.

A felépítmény (pl. hangkar, hangszedő) és az elektronika nem változik, de az igénybevételnek kevésbé kitett alkatrészek között lehetnek felújított darabok, azonban ezt is egyértelműen jelölni fogják, hiszen minden modell esetében lehetnek eltérések. A Green Grade Planar 1 lemezjátszóért várhatóan 199 angol fontot (299 GBP helyett) kérnek majd, míg a Green Grade Planar 1 PLUS készülék 229 fontért (eredeti ár 385 GBP) rendelhető.

Forrás: www.rega.co.uk