Innuos ZENmini S – Csendesebb és gyorsabb

A címszereplő modell a népszerű ZENmini Mk3 zeneszerveren és streameren alapul, nagy figyelmet fordítottak a zajcsökkentésre és a teljesítmény növelésére.

Az Innuos ZENmini S esetében a merevlemez helyére SSD (1, 2 vagy 3 TB) került, a 4GB rendszermemóriát pedig megduplázták. A váratlan áramkimaradás miatt előforduló esetleges adatvesztés elkerülésére az SSD egyedi védelmi funkciót is kapott. A friss modell teljes mértékben kompatibilis a ZENmini modellt is kiszolgáló opcionális lineáris (LPSU) tápegységgel. A merevlemezzel szerelt ZENmini továbbra is forgalomba marad, de párhuzamosan az S változat is rendelhető lesz. A ZENmini mk2 és mk3 tulajdonosok a következő évben lehetőséget kapnak frissíteni az új modellre.

Ezen kívül az Innuos kiadta egyedi operációs rendszerének legújabb (2.2.0) verzióját. A szoftver az Innuos Sense alkalmazást is frissíti, ami olyan népszerű HiFi streaming szolgáltatásokkal is integrálható, mint a Qobuz és a Tidal. Az InnuOS 2.2.0 többek között lehetővé teszi az előadóra vonatkozó információk szerkesztését, ami akkor jöhet kapóra, amikor az online adatok szűkösek. A jobb eredmények érdekében lehetőség van az albumadatokat közvetlenül a szolgáltatótól lekérni, ha borítót nem tartalmazó zenét importálunk, automatikusan megkapjuk az albumképeket.

A frissítés után egyetlen zeneszám is lejátszható egy albumból vagy lejátszási listából, anélkül hogy a rendszer a következő számot automatikus elindítaná. Hasznos újításként önálló és végpontokhoz használható üzemmódok is megjelennek, amelyek lehetővé teszik az Innuos, Roon vagy HQPlayer beállítások használatát, így rugalmasabb rendszer integrációt szavatolnak.

Forrás: www.innuos.com