Integrált csúcserősítőket mutatott be a McIntosh

A McIntosh leleplezte két legújabb integrált erősítőjét, amelyek több fejlesztést kínálnak az utolsó generációs testvérmodellekhez képest.

Az MA9000 helyére kerülő MA9500 (21.000 USD) integrált erősítő csatornánként 300W tiszta teljesítményt szavatol. Az új modell szűrőkapacitását megduplázták, így kisebb torzítás mellett képes a zenei csúcsokat reprodukálni, miközben a basszus teljesítmény is javult. A korábban használt DA1 digitális modul helyett a DA2 változat került beszerelésre, ami két koaxiális, két optikai, egy USB, egy MCT és HDMI ARC csatlakozókat ad a rendszerhez. A modul egy nyolc csatornás, 32-bites digitális-analóg konvertert (DAC) is tartalmaz, ami a dinamikatartományban és teljes harmonikus torzításban is többet kínál elődjénél.

A koaxiális és optikai bemenetek akár 24-bit/192 kHz felbontású állományokat is képesek dekódolni, az MCT konnektor bármely kompatibilis készülék társítását lehetővé teszi, de a HDMI (ARC) kimenettel rendelkező tévék csatlakoztatására is lehetőség van. Az USB aljzaton keresztül a DSD (<512) formátum is lejátszható. A készülék két szimmetrikus és hat aszimmetrikus analóg bemenetet kapott, amin felül egy-egy MC/MM lemezjátszó bemenet is adott, külön földelési csatlakozókkal. Utóbbi bemenetek terhelése szabályozható.

Az MA8950 (17.000 USD) integrált erősítő értelemszerűen az MA8900 modellt váltja. A készülék csatornánként 200W teljesítményt kínál, impedanciától függetlenül. Itt is növekedett a szűrőkapacitás, adottak DA2 DAC modul biztosította előnyök, ahogy az analóg konnektorok száma is megegyezik. A rugalmasság érdekében mindkét modell kiegyensúlyozott és aszimmetrikus kimenettel rendelkezik, amely képes az audiojelet egy másik végerősítőre küldeni.

Mindkét újdonság fejlesztett, alacsony zajszintű tápegységgel rendelkezik, felülvizsgálták a vezérlő mikroprocesszorokat és áramköri komponenseket. Természetesen mindkét újdonság megkapta a McIntosh exkluzív (Power Guard, Sentry Monitor, Monogrammed Heatsinks, Home Theater PassThru, Headphone Crossfeed Director és Power Control) eljárásait. Az erősítők Roon Tested minősítést kaptak, esztétika tekintetében az elmúlt évek megoldásait örökítik tovább. A forgalmazás február végén kezdődik.

Forrás: www.mcintoshlabs.com