ISE 2024 – Üzleti megoldásokat mutatott be a Samsung

A Samsung a barcelonai ISE (Integrated Systems Europe) 2024 kiállításon mutatta be, hogy a SmartThings miként támogatja a vállalat B2B kijelzőit.

A SmartThings for Business bemutatón a márka az üzleti szegmens felé való elkötelezettségét hangsúlyozta és új fejlesztéseket mutatott be. „Az üzleti kijelzők területén a működési hatékonyság mérvadó szempont, a Samsung SmartThings funkcióval megtámogatott digitális kijelzői mérettől függetlenül újgenerációs csatlakozási lehetőségeket és funkciókat biztosítanak a vállalatoknak” – mondta SW Yong, a Samsung vizuális kijelző üzletágának elnöke és vezetője. – “A SmartThings ökoszisztéma bővítésével a legkülönbözőbb iparágak szereplőinek kínálunk új lehetőségeket.”

Az ISE 2024 kiállításon bemutatták, hogy a SmartThings miképp teszi lehetővé, hogy a cégtulajdonosok a digitális kijelzőiket összehangolhassák, és okos eszközeiket hatékonyabban irányíthassák a különböző környezetekben. A SmartThings ökoszisztéma különböző üzleti célú alkalmazásával a Samsung hatékonyabb hely- és energiagazdálkodást biztosíthat azáltal, hogy az üzlethelyiség egy közös, integrált, okostérré alakul át.

Az összekapcsolhatóságra irányuló fejlesztések számos üzleti szereplő érdekeit szolgálhatják, legyen szó kis-, vagy középvállalkozóról vagy akár egy nagyvállalatról. A felhasználók a Rutin funkcióval szabályozhatják az optimális megvilágítást, a hőmérsékletet, a páratartalmat vagy a levegőminőséget, így megteremtve a megfelelő környezeti körülményeket, amelyet automatizált térkezeléssel hosszabb távon fenntarthatnak.

Az SmartThings MI Energia üzemmódja segíthet a cég- és üzletvezetőknek a környezettudatosabb működésben, mivel hatékony eszközkezeléssel és fokozott megfigyeléssel mérsékelhetik az energiafelhasználás mértékét. A SmartThings Enterprise alkalmazás programozási felület (API) továbbfejlesztése során a B2B felhasználók igényeit is szem előtt tartották. A felhasználók a felületen keresztül egyszerűen hangolhatják össze a SmartThings ökoszisztémáját saját irányítási rendszerükkel, és az általuk preferált információkkal egyedi, optimalizált megoldást hozhatnak különböző helyzetekre.

Egy webalapú URL-cím létrehozásával az eszköz tulajdonosa megoszthatja a SmartThings funkcióit a felhasználókkal, így pl. egy szálloda vendégei vagy konferenciaterem látogatói külön alkalmazás letöltése nélkül is élvezhetik a SmartThings nyújtotta előnyöket. A SmartThings for Business várhatóan 2024 első felében világszerte elérhető lesz, amely komoly előrelépést jelenthet a vállalkozásoknak a hálózatba kapcsolt technológiák terén.

A Samsung bejelentette az első Google EDLA– tanúsítványával rendelkező interaktív kijelzőjét, amely várhatóan 2024 első felében kerül forgalomba. Az Android 13 operációs rendszert futtató (65, 75 és 86 hüvelykes modelleket tartalmazó) WAD termékcsalád gördülékeny és intuitív tanulási élményt nyújthat egyaránt a diákoknak és a tanároknak. A WAD széria számos oktatási eszközzel biztosíthat interaktív tantermi élményt.

A felhasználók hozzáférhetnek számos oktatási alkalmazáshoz a Google Play-en keresztül, vagy olyan Google-szolgáltatásokhoz, mint a Google Classroom vagy a Google Drive. A tantermi táblaként is alkalmazható interaktív kijelző kialakításában és érzetében egy nagyméretű tablet benyomását kelti, egy már jól ismert és intuitív felhasználói felülettel. A WAD termékcsaládot úgy tervezték, hogy az megfeleljen a különböző oktatási intézményekben előírt biztonsági és megbízhatósági előírásoknak.

A kijelző fokozott védelmet nyújt az elektromos túlfeszültség vagy a magas páratartalom esetén egyaránt. A WAD széria lapkakészletének létfontosságú területeit párásodásgátló ragasztóval látták el, így az ellenáll a nyirkosabb körülményeknek. A WAD termékcsalád tervezése során a tanulás optimalizálását helyezték előtérbe. A készülék infravörös (IR) érintéssel természetes írási élményt nyújt a felhasználóknak, egyidejűleg pedig akár 40 különböző egyidejű érintési pontot támogat.

Az oktatók a vékony kialakításnak köszönhetően kényelmesebben mozgathatják az eszközt, multitask módban pedig több ablakot kezelhetnek a felületen. A 3 az 1-ben USB-C típusú port megkönnyíti a csatlakozást, és lehetővé teszi a csatlakoztatott eszközök akár 65W-os töltését, a HDMI kimenettel pedig könnyen megoszthatóvá válnak a tartalmak. A széria sztereó hangszórói, tolltartója és fogantyúja felhasználói a kényelmet szolgálja.

A Samsung egy új együttműködés eredményeként mutatta be a 105 colos, 21:9 képarányú Smart Signage QPD-5K modelljét, amely kompatibilis a Microsoft Teams alkalmazáshoz tanúsított Cisco Room Kit EQ kameraeszközzel. A Samsung vadonatúj, 105 colos QPD-5K modellje 5K 4 felbontással és 21:9-es képaránnyal érkezik. Egyidejűleg kínál intuitív és természetes videokonferencia-élményt, amely ideális lehet a hibrid munkaterületekhez.

A QPD-5K modell kompatibilis a Cisco Room Bar és Room Kit Series eszközökkel, így a felhasználók a kamera, a hang és minden egyéb funkció integrálásával hatékony tárgyalási környezetben dolgozhatnak. A panorámaképet biztosító QPD-5K kijelző rendkívül életszerű és lenyűgöző vizuális élményt kínál a vezérlőkben, a tantermekben és a tárgyalókban egyaránt. Többablakos nézetet támogat, így több információ jeleníthető meg párhuzamosan a kijelzőn, valamint Tizen operációs rendszert futtat az internetes szolgáltatások optimális teljesítményéért, és az iparágat is meghatározó tartósságért.

A kijelző a két képernyős videokonferenciát is lehetővé teszi, ha a felhasználók két Samsung 4K UHD Smart Signage szériás kijelzőt csatlakoztatnak a Cisco Room Kit EQX segítségével. Ez a funkció a 65 és 75 col közötti méretekben elérhető QHC, QMC és QBC modellek esetében vehető igénybe.

Forrás: www.news.samsung.com