IsoTek Aquarius v5 – Új generációs tápszűrő

Az IsoTek csapata teljesen újratervezte a címszereplő modellt, tehát a beltartalom mellett a külső is megújult.

Az IsoTek AQUARIUS V5 a korábbi gyakorlatnak megfelelően kimenetenkénti szűrést alkalmaz, amivel jelentősen csökkenthető a készülékek között előforduló differenciális keresztszennyezés lehetősége. A készülék hátlapján hat darab kimenet található, amiből kettő nagy áramú, négy pedig közepes-kis áramú csatlakozó. A nagy áramú kimenetek elsősorban erősítők (beleértve a csöves elektronikát) számára ideálisak, míg a kis áramra tervezettek lemezjátszók, előerősítő, digitális lejátszó vagy DAC áramellátásának szűrésére használható.

Mindkét ágat tizenhat és hat amperes kismegszakítók védik, amelyek a szokványos (általános használatra tervezett) megszakítókhoz képest, lényegesen nagyobb (1000x) érintkező felülettel rendelkeznek. A NYÁK vezető vastagsága már a korábbi modellekben is meghaladta a standardot, ezúttal pedig még vastagabb lett. A gyártó ún. Absolute Power filozófiája szerint a zaj hatékony szűrése mellett a hasznos energia lehető legnagyobb részét kell továbbítani, hogy a nagy áramigénnyel rendelkező készülékek is biztonsággal tudjanak üzemelni.

Az új modellel együtt érkezik az AUX OUT (system link) ami egy szűretlen kimenet, ez több készülék párhuzamos táplálására kínál lehetőséget. Ez a szolgáltatás azok számára lehet érdekes, akik a meglévő rendszerüket szeretnék tovább bővíteni. Az új modell külsejét tekintve a későbbi eszközök számára is iránymutató, a harminchat centiméter mély ház egységes standardként jelenik meg, megkönnyítve több darab egymásra helyezését. Az új kerekített ház miatt az Aquarius V5 szabadon hagyva is esztétikus, bármilyen környezetben jól mutat.

A termék hazai forgalmazója az Audiocentrum.

Forrás: www.isoteksystems.com