Itt a SOUNDBOKS új kültéri hangsugárzója

A dán Soundboks a Bluetooth hangkeltők és a PA hangrendszerek közötti határvonalat igyekszik összemosni új készülékével.

A THE NEW SOUNDBOKS (899 EUR) elnevezésű hangfal a kültéri használatnak megfelelő védelmet kapott. A mintegy tizenöt kilós modell sarkait megerősítették, s persze az elektronika és a meghajtók víztől és portól egyaránt védettek. A készülék vezetékmentes (Bluetooth 5.0) és vezetékes (kombinált 6.3 mm jack/XLR és 3.5mm jack bemenetek) kapcsolattal is rendelkezik. A cserélhető akkumulátor (LiFePO4) a hangerő függvényében akár negyven órás használatot is képes biztosítani.

A hangfal egy hüvelykes kompressziós meghajtót és két darab, tíz hüvelykes mélysugárzót dolgoztat, amelyek mindegyikéhez dedikált D osztályú erősítő tartozik. A keresztváltót és DSP elektronikát az állandó partnernek számító Merus Audio szállította. A berendezés szólóban vagy párban is használható, ráadásként a pontosabb leképezés érdekében lehet választani a jobb, bal és monó szerepek között. A TeamUp funkció segítségével összesen négy forrás használható, plusz mikrofon és hangszer társítására is lehetőség van. A vezérlést távirányító könnyíti meg, míg a testreszabáshoz (EQ, DSP presetek) alkalmazást kapunk.

Egyes komponensek (rács, lábak, burkolati elemek) gyorsan és egyszerűen cserélhetők, így sérülés esetén nem muszáj szervizbe cipelni az egész ládát. A rendszer 126 dB (SPL) maximális hangnyomásszintet kínál, így egy komolyabb szabadtéri esemény minőségi hangosítására is alkalmas lehet. A fekete alapváltozat mellett, hamarosan a narancs és ezüst modellek is elérhetők lesznek, illetve limitált ideig egyedi rácsok is a kínálatba kerülnek, amiből az alkotók a koronavírus-járvány elleni védekezést kívánják támogatni.

Forrás: www.soundboks.com