Itt az Astell & Kern új multi-DAC lejátszója

A társaság A & Futura sorozatának új tagja, egy multi-DAC lejátszó, amely a közép és felső kategóriás eszközök közé ékelődve kínál kedvező áru alternatívát.

Úgy tűnik a társaság alaposan felpörgette a fejlesztést, hiszen alig mutatták be legutóbbi, belépőszintet képviselő eszközüket, máris itt az újabb modell. Az A & Futura SE200,(1799 USD) újítása, hogy különböző DAC chipeket kombinál, aminek következtében a felhasználók még szabadabb kezet kapnak a végső hangélmény és karakter alakításához. A készülék egy AKM4499EQ és két darab ESS9068AS lapkát dolgoztat, így a különböző digitális-analóg konverterek jellemzői és az alkalmazott szűrők segítenek a kedvelt műfajhoz igazított, egyéni hangzás beállításában. Mindegyik lapkához független áramkör tartozik, amely segít megőrizni a jelek integritását.

A készülék külső tekintetében egyértelműen a korábbi eszközök esszenciája. Megmaradt a CNC megmunkált, szépen formázott alumínium ház, ugyanakkor a hátlap ezúttal nem üvegből, hanem kerámiából készült. Ez az anyag a gyártó szerint nem csupán prémium megjelenést kölcsönöz a lejátszónak, hanem a vezeték nélküli teljesítményt is javítja.

Továbbra is megkapjuk a LED világított, finoman süllyesztett hangerőszabályzó tárcsát. A fényforrás színkóddal jelzi a hangerőt mértékét, a bitsebességet és az éppen aktív DAC pillanatnyi állapotát. A beépített tároló kapacitását megduplázták (256 GB) amin felül 1TB micro-SD kártya használatára is lehetőség van. Az új multi-DAC modell természetesen Bluetooth (aptX HD) és WiFi képes, MQA kompatibilis és egy halom beépített streaming alkalmazást is kapunk.

Forrás: www.astellnkern.com

Az Astell & Kern lejátszók megtalálhatók az Audiophile Szalon kínálatában.