Itt az iFi Audio új Signature DAC/fejhallgató erősítője

A három éves micro iDSD fejhallgató-erősítő a micro iDSD Black Label megjelenésével lépett szintet. Az új Signature kiadás az előd kivételes hangminőségét és sokoldalúságát örökíti tovább, ám többek között továbbfejlesztett áramkörökkel, valamint egy Pentaconn fejhallgató-kimenettel emeli a tétet.

Régi ismerős…

Az új modell ugyanazt az extrudált alumínium házat kapta meg, amit a Black Label változat is használt, ugyanakkor a fekete helyett Space Blue festést kapott a jobb megkülönböztethetőség érdekében. A micro iDSD Signature (699 EUR) természetesen beépített, újratölthető akkumulátorról működik, így könnyen lehet mozgatni anélkül, hogy hálózati csatlakozóra lenne szükség.

Az akkumulátoros működés ráadásul a gyártó szerint előnyt is biztosít a hálózati tápellátással rendelkező termékekkel szemben, ugyanis az ultra-tiszta és stabil egyenáram, kizárja a váltóáramú hálózattal járó anomáliákat. Az akkumulátor 6-12 óra játékidőt biztosít a csatlakoztatott fejhallgató típusától és az éppen használt teljesítménymódtól függően jó hír, hogy az eszköz töltés közben is használható.

... finomabb kunsztokkal

A készülék a gyártó által előszeretettel használt Burr-Brown DAC chipre építkezik. A konverter architektúrája megegyezik a Black Label esetében alkalmazott megoldással, csatornánként két pár jelet kapunk, ami csökkenti a zajszintet, javítja a csatornák elválasztását és finomítja a reprodukciót. A berendezés természetesen kezeli a nagy felbontású (PCM, DSD, DXD) állományokat, illetve az MQA támogatás is adott.

A Burr-Brown chip True Native kialakításának köszönhetően a PCM és a DSD jelek natív formában, bit-tökéletes állapotban jutnak el az analóg átalakításig. A készülék megkapta a gyártó GMT (Global Master Timing) femto-precíziós óráját és intelligens memóriapufferét, valamint a GTO (Gibbs Transient Optimized) digitális szűrőjét is tartalmazza. Igény esetén firmware frissítésként alternatív szűrők telepítésére is lehetőség van.

Az új Signature verzió áramköreit újra tervezték és finomították a jelutat. A felhasznált komponensek túlmutatnak a kategóriában jellemzően használt alkatrészek minőségén, azonban mindez a gyártó szerint érezhetően javítja a hangminőséget. A házon két digitális bemenet (USB-A és S / PDIF) kapott helyet, előbbi fordított elrendezése nagyobb mechanikai integritást biztosít, pl. közvetlenül képes fogadni az Apple Lightning to USB Camera adapterét.

A digitális bemenetek között egy pár RCA kimenet található, így a készülék aktív vagy passzív hangkeltőhöz, valamint erősítőhöz is társítható. Az előlapon a hangerőszabályzó tárcsa mellett az XBass+ és 3D+ kapcsolók kaptak helyett, még odébb pedig a 6,3 milliméteres és 4.4 milliméteres fejhallgató aljzatok találhatók. Az USB töltőport és az akkumulátor állapotát jelző LED jobb oldalra, míg a lejátszott zene mintavételi frekvenciáját jelző, többszínű LED előre került. Az új modell forgalmazása a hónap végén kezdődik.

Forrás: www.ifi-audio.com