Játékosoknak szóló eljárással erősít az LG

Az LG Electronics (LG) az első tévégyártó amelynek készülékei, kompatibilis platformokon támogatják a játékokra optimalizált 4K (120 Hz) Dolby Vision HDR technológiát.

A legújabb (03.15.27. verzió) firmware-frissítéssel az LG C1 és G1 szériás OLED tévék a világon elsőként képesek alkalmazni a Dolby Vision HDR technológiát. Az LG 2021-es tévéportfóliójának további prémium modelljei (pl. az OLED Z1, a QNED Mini LED QNED99 és a NanoCell NANO99 szériák) júliusban kapják meg ezt a frissítést. A társaság mindezek mellett már teszteli az eljárás korábbi készülékeken való alkalmazhatóságát.

A firmware-frissítést követően az összes Game Optimizer funkcióval felszerelt (2021-es) LG televízión elérhetővé válik az ún. játék irányítópult (Game Dashboard), ami egy a játékokban is megtalálható head-up displayhez (HUD) hasonlító lebegő menü. A funkciónak köszönhetően a játékosok gyorsan átláthatják a tévé beállításait, a játék szüneteltetése nélkül válthatnak a különféle játékmódok, illetve a műfajokhoz kötött beállítások között.

A felület arról is információt ad, hogy milyen egyéb játékosok számára fontos beállítások (fekete stabilizátor, alacsony válaszidő vagy a változó képfrissítési ráta) aktívak. Ha a felhasználók még több beállítási lehetőségre vágynak, közvetlenül az irányítópultról is elérhetik a Game Optimizer menüjét. Az LG OLED tévéit a gazdag játékos funkciók miatt a legjobb gamer perifériákként tartják számon, az újabb eljárással ez a vezető pozíció tovább erősödhet.

Forrás: www.lgnewsroom.com