Játékra szánt tévét mutatott be a VIZIO

Az elmúlt pár évben a gyártók elkezdtek hevesen udvarolni a játékosoknak, alig akad olyan márka amely ne integrálta volna a legújabb játékos-barát technológiákat.

Las Vegasban számos játékos-funkciót kínáló tévé került a porondra, a Samsung a HDR10+ Gaming szabvány népszerűsítésébe fogott, de a Panasonic és Sony is nagy hangsúlyt fektet a következő generációs játékos szolgáltatásokra. A nagy közös tortából a VIZIO is igyekszik kihasítani egy darabot, a vállalat az ötven hüvelykes M-Series Quantum X tévét egyenesen Gaming SmartTV címkével küldi csatába. A készülék 4K/120 Hz támogatással érkezik, HDR képes, könnyedén kiszolgálja a legújabb konzol (PS5 és Xbox S/X) generációt. A Quantum Dot technológiát használó tévé az Auto Low Latency, a Dolby Vision Auto Gaming, a HgiG és a VRR (48-240 Hz) eljárásokkal is jól kijön. A beépített hangrendszer támogatja a DTS: X és Dolby Atmos szabványokat, Virtual-X térhangzást kínál és a vezetékmentes eszközöket is kezeli.

A gyártó azokra is gondolt, akik masszívabb hangzásra vágynak, az M-Series Elevate 5.1.2 Sound Bar megkapta a márka saját fejlesztésű motorizált hangszóróit. Utóbbi lényege, hogy a rendszer térhatású formátumokat észlelve automatikusan módosítja az EQ beállításokat és felfelé irányítja a szélső hangszórókat, így 5.1.2 kiosztású hangélményt generál. A hangprojektor összesen tizenegy hangszórót dolgoztat, van HDMI eARC, 4K Dolby Vision áthaladás, Bluetooth és dedikált Voice Assistant. Az újdonságok ára egyelőre nem ismert, ahogy a premierről sem lehet túl sokat tudni.

Forrás: www.investors.vizio.com