JBL BAR 1300 – Tizenöt csatornás Atmos hangrendszer

A JBL november végén beszélt először az új hangprojektorról, azonban a hivatalos bemutatóra csak Las Vegasban kerítettek sort. A funkciókban gazdag készülék a Philips Fidelio B97 modelljéhez hasonlóan levehető surround hangszórókkal rendelkezik, ami segít javítani a házimozi élményen.

A JBL BAR 1300 (1499 EUR) Dolby Atmos és DTS:X 3D kompatibilis, hat felfelé sugárzó meghajtót dolgoztat és a HARMAN MultiBeam technológiáját használja. A szettet egy tíz hüvelykes vezetékmentes mélynyomó teszi teljessé. A leválasztható surround egységek akkumulátorral rendelkeznek, a Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően akár önálló hangkeltőként is használhatók. A hangtisztaságért a Harman algoritmusát használó Pure Voice technológia felel, amely az ígéretek szerint akár mozgalmasabb, sok effekttel járó jelenetek esetében is képes érthető szinten tartani a beszédhangokat.

A rendszer WiFi segítségével gyorsan összehozható az online szolgáltatásokkal, a JBL One alkalmazáson keresztül az integrált zenei platformok között is egyszerűbb eligazodni. Hangasszisztens-kompatibilis eszközzel társítva a készülék élőszóban is utasítható. Az Apple AirPlay2, Alexa MRM és Chromecast built-in alapfelszereltségnek számít. A februártól megvásárolható JBL BAR 1300 hangprojektor 1170W összesített teljesítményre képes.

Forrás: www.news.jbl.com