JBL SA750 – Tisztelgés a múlt előtt

A hetvenöt esztendős JBL a Harman Explore eseményen mutatta be új integrált erősítőjét, amelyet a hatvanas-hetvenes években épített SA600 és SA660 integrált erősítők ihlettek.

A JBL SA750 (3000 USD) erősítő hibátlanul hozza a klasszikus modellekre jellemző hangulatot. Bár az alumínium előlap, hangsúlyos fizikai gombok és kapcsolók, valamint a teafából készített borítás a múltat idézik, műszaki értelemben abszolút korhű modellt kapunk. A G osztályú erősítő 120W (8 ohm) teljesítményt kínál, Chromecast, AirPlay2 és UPnP kompatibilis, kezeli az MQA fájlokat, DAC modullal és kapcsolható MM/MC phono bemenettel rendelkezik. A készülék vezetékes (Ethernet) és vezetékmentes (WiFi) módon kapcsolódhat a hálózathoz, USB konnektoron keresztül külső adattárolók fogadására is képes.

A fronton RCA előerősítő, illetve fejhallgató (3.5 mm) kimenet kapott helyet, míg hátulra a korábban említett konnektorokon kívül két pár kötőhely, optikai (2) és koaxiális (2) digitális bemenetek, valamint hat pár analóg RCA bemenet került. Az erősítő beállítását és üzemeltetését az előlapi kijelző könnyíti meg a teljesítmény a Dirac Live kalibrációs rendszerrel optimalizálható. Az új modell előre láthatóan áprilisban kerülhet a boltokba.

Forrás: www.news.harman.com