JBL TUNE FLEX – Kettő az egyben fülhallgató

A zajszűrés egy nagyszerű dolog, azonban vannak helyzetek, amikor nem szerencsés teljesen elzárni magunkat a külvilágtól. A gyártók évek óta kísérleteznek különféle üzemmódokkal, a JBL most újabb alternatívát pakol elénk.

A JBL Tune Flex (99 EUR) az első SoundFit funkcióval rendelkező fülhallgató, amely révén zárt vagy nyitott üzemmódot is használhatunk. A készülék alapértelmezett módban nyitott, azonban speciális illesztékkel gyorsan zárt fülessé varázsolható, rugalmasan idomul a felhasználó pillanatnyi igényeihez.

Sportolás közben nem árt, ha kapcsolatban maradunk a környezetünkkel, míg utazás során jól esik kicsit kizárni a zajt. Bár hangminőség tekintetében a két funkció között biztosan van különbség, hiszen a nyitott fülesek általában kicsit jobban teljesítenek, azonban a JBL Headphones alkalmazáson keresztül lehetőség van az utólagos finomításra.

Az aktív zajszűrés (ANC) mértéke hat szinten módosítható, ráadásul nyitott állapotban is aktív lehet, ami első hallásra fából vaskarikának tűnik, reméljük lehetőségünk lesz kipróbálni, miként teljesít ebben az üzemmódban. Az IPX4 (fröccsenő nedvességnek ellenálló) tanúsítványt kiérdemlő készülék két teljes töltés között nyolc órát hajlandó működni, a töltő-dokkolóval használva a teljes üzemidő huszonnégy óra, moderált hangerő mellett. Van gyorstöltés és Google Assistant támogatás. A JBL TUNE FLEX augusztusban kerül forgalomba fehér, kék és fekete színekben, míg a Ghost variáns fehérben, feketében és lilában lesz elérhető.

Forrás: www.news.jbl.com