Jöhetnek az OLED EX paneles tévékészülékek

Az LG Display befejezte az átállást a hatékonyabb, deutérium alapú EX technológiás OLED kijelzők gyártására, tehát aki OLED tévé beszerzését fontolgatja, nagyobb valószínűséggel futhat bele újabb változatba.

Az EX technológia deutériumvegyületek és a személyre szabott algoritmusok segítségével növeli a szerves fénykibocsátó dióda stabilitását és hatékonyságát, ezzel javítva a kijelző általános teljesítményét. A deutérium kétszer olyan nehéz, mint a normál hidrogén azonban a természetben csak kis mennyiségben fordul. Az LG Display ezért kidolgozott egy eljárást, amivel kivonható a deutérium a vízből, a stabilizált vegyületek teszik lehetővé, hogy a kijelző erősebb fényt bocsásson ki.

Az LG Display hozzávetőleg húsz (pl. a Hisense, a Sony, a Panasonic, a Philips és a Vizio) márkának szállít OLED paneleket, bár a Sony egyes modellek esetében a Samsung QD-OLED megoldását használja, ami az OLED EX vetélytársaként van jelen a piacon. Persze az átállással még nem garantálható, hogy minden új tévébe a felhúzott kijelző kerül, hiszen a gyártók jellemzően a régi készleteket használják fel először, ráadásul a jelölés sem mindig egyértelmű, így érdemes lehet vásárlása előtt rákérdezni, vagy ellenőrizni a specifikációs lapokat.

Forrás: www.oledscpace.com