Jön a BOSE első Dolby Atmos hangprojektora

A Bose a Dolby Atmos újdonsága újabb lépés a kiemelkedő házimozi hangzás felé.

A BOSE SMART SOUNDBAR 900 (900 USD) hangprojektort kifejezetten nagy (ötven hüvelyktől felfelé) méretű tévékhez tervezték. Az esztétika a termékvonal korábbi modelljeihez igazodik, a hangszórókat fémrács óvja a sérülésektől, míg a fedlapra edzett üveg borítás került. A burkolat alatt oldalanként két-két mélysugárzó dolgozik, egy középsugárzó és két felfelé irányított meghajtó társaságában.

Az eszköz megkapta a Bose Phase Guide technológiáját, amely segít fokozni a Dolby Atmos hangélményt. Hagyományos tartalmak esetén hasznosnak ígérkezik a TrueSpace eljárás, ami feljavítja a gyengébb minőségű forrásokból származó hangot. Mindezeken felül megkapjuk a gyártó saját ADAPTiQ kalibrációs megoldását.

A készülék WiFi és Bluetooth (4.2) képes, van Spotify Connect és AirPlay2 szolgáltatás, illetve HDMI eARC csatlakozó is rendelkezésre áll. A hangprojektor multiroom rendszerekbe is integrálható, adott a hangvezérlés (Alexa és Google) lehetősége, valamint a Bose Voice4Video technológiája. Utóbbi a lehetővé teszi a tévék és set-top boxok közvetlen vezérlését. Ahogy korábban az új modell is piszkálható alkalmazáson (Bose Music) keresztül. A Smart Soundbar 900 fekete és fehér (Artic White) színekben, szeptember huszadikán kerül forgalomba.

Forrás: www.bose.com