Jön a Cambridge Audio DacMagic 2000M

A brit audio márka nemrégiben dobta piacra legújabb DacMagic zászlóshajóját. A készülék, egy sokoldalú DAC és fejhallgató-erősítő, amely tökéletesen kezeli a nagy felbontású zenei könyvtárakat.

Az új modell a DacMagic Plus leváltására született, natív MQA támogatást kínál, jobb Bluetooth-kapcsolattal és erősebb fejhallgató-kimenettel rendelkezik. A készülék saját DAC architektúrára építkezik, két ESS Sabre chipet dolgoztat mono konfigurációban, tehát mindkét csatornát külön kezelik. A hangzás személyre szabásához három előre kalibrált szűrőt (Fast, Low és Short Delay) kapunk, amelyek az átalakítási folyamat során generált zajokat is képesek csökkenteni.

A hátlapon koaxiális (24-bit/192 kHz) és optikai (24-bit/96 kHz) bemenetek, valamint USB-B (32-bit/768 kHz és DSD512) aljzat, illetve RCA és XLR konnektorok találhatók. A vezetékmentes kapcsolatról Bluetooth (aptX) modul gondoskodik. A fejhallgatók egy 6.3 milliméteres kimeneten keresztül társíthatók a berendezéshez, amely egy A/B osztályú fejhallgató-erősítőhöz tartozik. Az új erősítőnek köszönhetően a készülék sokkal több füles meghajtására képes, nagyobb teljesítményt szavatol alacsonyabb zaj és torzítás mellett. Az éppen játszott fájlokkal kapcsolatos információk az előlapon elhelyezett LED fényforrások segítségével követhetők nyomon. A DACMAGIC 2000M (499 EUR) forgalmazása februárban kezdődik.

Forrás: www.cambridgeaudio.com/news