Jön a YAMAHA játékosbarát AV receivere

A Yamaha januárban érkező modellje a megszokott funkciók mellett számos játékosbarát szolgáltatást is kínál, így ideális partnere lehet a PS5 vagy Xbox X konzoloknak.

A Yamaha még januárban jelentette be következő generációs Aventage AV sorozatát, azonban a fejlesztést egyik oldalról a globális járványhelyzet miatt kialakult beszállítói problémák, másfelől a hibás HDMI 2.1 chipek körüli hercehurca akadályozta. A YAMAHA RX-A2A (849 GBP) egyértelműen a friss Aventage készülékekre jellemző stílusjegyeket viseli magán. A koromfekete előlapot hangsúlyos tárcsa, érintő gombok és nagy felbontású LCD kijelző uralja.

Az új modell megkapta a rezgések ellen hatékony védelmet biztosító A.R.T (Anti Resonance Technolgy) Wedge technológiát, ami az extra merevítés mellett, egy ötödik (nagyjából a négy lábat összekötő vonalak metszéspontjában elhelyezett) támasztékot takar. A 7.2 csatornás készülék támogatja a Dolby Atmos és DTS: X szabványokat, de egy későbbi frissítésen keresztül a Dolby Height Virtualization támogatás is megoldott lesz azok számára, akik nem rendelkeznek dedikált magassági hangsugárzókkal.

A hátoldalon összesen hét HDMI bemenet kapott helyet, amelyek közöl három konnektor támogatja a HDMI 2.1 átvitelt. Utóbbiak mindegyike biztosítja az automatikus alacsony késleltetés mód (ALLM), a változó képfrissítési gyakoriság (VRR) funkciókat, de a források közötti késleltetés nélküli váltást lehetővé tévő Quick Media Switching (QMS), valamint a zökkenőmentes megjelenítést szavatoló Quick Frame Transport (QFT) technológiákat is megkapjuk. A HDMI csatlakozások kezelik a Dolby Vision és HDR10+ (későbbi frissítés után) formátumokat, valamint az objektumalapú hangformátumokat felismerő eARC HDMI kimenet is adott. Az új modell természetesen MusicCast kompatibilis, igény esetén vezetékmentes hangsugárzók és mélynyomók is integrálhatók (MusicCast Surround) a rendszerbe, illetve megfelelő eszközzel az Alexa, Google Assistant és Siri hangvezérlésre is lehetőség van. A modell az YPAO R.S.C kalibrációs rendszer segítségével szabható testre.

Forrás: www.usa.yamaha.com