Jönnek a második generációs Rotel Tribute modellek

A ROTEL az elmúlt években több modelljét is alaposan átdolgozta, de úgy tűnik még nem végeztek, ugyanis bejelentették a Ken Ishiwata tervezte Tribute széria újabb generációját.

A frissített modellek között találhatók az A10 és A11 integrált erősítők, valamint a CD11 lejátszó. Bár az alapmodellek a gyártó szerint abszolút versenyképesek a középkategóriás piacon, a kritikus komponensek cseréje és az áramkörök fejlesztése tagadhatatlan előnyöket biztosítanak.

A házon belül gyártott toroid transzformátorral rendelkező lineáris tápegység köré épülő A10MKII (599 USD) csatornánként 50W A/B osztályú teljesítményt kínál. A tisztán analóg készülék három pár RCA bemenettel és mozgó mágneses phono szakasszal, valamint egy 3.5 milliméteres fejhallgató kimenettel rendelkezik. A gyártó szerint hatvanöt kisebb-nagyobb alkatrészt cseréltek le a teljesítmény javításának érdekében.

Az A11MKII (800 USD) erősítő már koaxiális és optikai digitális bemeneteket is visel. A Texas Instrument digitális-analóg konverterrel szerelt modell többek között a 32-bit/384 kHz PCM állományokat is kezeli. A vezetékmentes átvitelért új generációs Bluetooth (aptX HD és AAC) modul felel. A digitális áramkörben huszonkét komponens újult meg.

A CD11MKII (600 USD) lejátszóban tíz kritikus komponens cseréjére került sor. A digitális-analóg konvertálást egy prémium Texas Instruments PCM5102A (32-bit/384kHz) DAC chipre bízták, amihez egyedi módon konfigurált digitális aluláteresztő szűrőáramkörök tartoznak.

A Rotel szerint a zökkenőmentes működésű CD-mechanizmus, az LCD-kijelző és az intuitív előlapi kezelőszervek továbbra is szavatolják a könnyű kezelhetőséget. A készülék koaxiális kimenettel is rendelkezik, így az egység CD-transzportként is használható. A megújult modellek augusztusban fekete és ezüst színben kerülnek forgalomba.

Forrás: www.rotel.com