Jönnek az átdolgozott a MARANTZ modellek

Az újragondolt Marantz PM-12/SA-12 készülékek javarészt a KI Ruby sorozat fejlesztése során kidolgozott megoldásokat integrálják, tovább finomítva az alapmodellek teljesítményét.

A PM-12 Special Edition integrált erősítő teljesen diszkrét, dedikált szakaszokra osztott berendezés. Külön tápegységek tartoznak az előerősítőhöz és a csatornánként 100W (8 ohm) teljesítményt kínáló végerősítőhöz. Az elektronika nagy része PM-10 és PM-KI Ruby zászlóshajók öröksége. A készülék tisztán analóg, vonalszintű és phono (MM/MC) bemenetekkel rendelkezik. A phono áramkört kiegészítették a Marantz Musical Premium Phono EQ áramkörrel az optimális teljesítmény érdekében.

A phono szakasz kétfokozatú erősítést alkalmaz, kombinálja a Marantz HDAM és a JFET technológiákat, így biztosítva a magas bemeneti impedanciát. Ez a megoldás lehetővé teszi a negatív visszacsatolás nélküli kialakítás további egyszerűsítését, amivel csökkenthető a torzítás és javítható a jel tisztasága. Egy ún. Power Amp bemenet is van, amely a jelet a bemeneti szakaszból közvetlenül a „power” fokozatban veszi, így az egység tiszta teljesítményerősítőként is működhet. Az újonnan kifejlesztett elektromos hangerőszabályzó többek között jobb csatorna szétválasztást kínál, miközben megőrzi az analóg hangerő-szabályozók érzetét. Bár a DAC erősítőbe építése nagyon kényelmes a digitális áramkör elektromosan zajos, valamint zavarhatja az analóg jeleket, ezért a gyártó a tiszta analóg felépítés mellett döntött.

Az SA-12 Special Edition SACD lejátszó a házon belül fejlesztett SACD / CD lemezmeghajtó (SACD-M3) mellé, aszinkron USB bemenettel kínál, amely akár PCM/DXD (32-bit / 384 kHz) és DSD (11,2MHz) állományok kezelésére is képes. A berendezés a Musical Mastering Stream technológiát használja PCM fájlok DSD formátumba alakításához. Az eljárásnak köszönhetően az adatfolyam a hagyományos digitális-analóg konverzió nélkül, közvetlenül alakítható analóg jellé. A készülékre optikai és koaxiális bemenetek kerültek, valamint egy dedikált fejhallgató-erősítő is került a burkolat alá. A speciális kiadások globális forgalmazása várhatóan szeptemberben kezdődik, mindkét modellért 3000 eurót kell majd fizetni.

Forrás: www.marantz.com

A Marantz termékek hazai forgalmazója a HORN Distribution.