Jönnek az új Bowers & Wilkins Signature hangfalak

Hamarosan megvásárolható a Bowers & Wilkins prémium (700) sorozatának két új tagja, amelyek ugyanazon filozófia mentén épültek, mint a sokak által kedvelt elődök.

Az új 705 Signature és 702 Signature modellek a Bowers & Wilkins fél évszázadon keresztül csiszolt tervezési és gyártási folyamatának eredményei. A három évvel ezelőtt indított sorozat számos, elsőként a felsőbb osztályokban alkalmazott technológiát örökölt. A hangsugárzó tetejére kiültetett magassugárzó ház, a Continuum kónuszú hangszórók és az Aerofoil mélyhangszórók mellett a Carbon Dome magassugárzók és a gondosan optimalizált, merev kabinet tekinthető a siker zálogának.

Az új Signature modellek megújított keresztváltóval rendelkeznek, következő generációs Mundorf bypass kondenzátorok és nagyobb hűtőbordák kerültek beépítésre, de az álló hangfal alacsony tartományokat kezelő szekciójának kondenzátorát is lecserélték. Mindkét modell megőrizte a kiültetett magassugárzó technológiát, amely nagyobb felbontást, nyitottságot és jobb térbeli leképzést szavatol.

Mindkét új Signature hangfal Carbon Dome magassugárzó technológiát használ, aminek külső része egy harminc mikron vastag alumínium dóm, amit PVD (Physical Vapour Deposition) eljárással felhordott karbon réteggel erősítettek meg. A másik rész egy háromszáz mikron vastag karbon gyűrű, amelynek alakját a fő dómhoz igazították és annak belső felületére ragasztották. Az eredmény különlegesen merev és a torzításoknak ellenálló szerkezet felesleges tömeg nélkül. A magassugárzók mindkét modell esetében tömör alumíniumból kialakított, merev és rezonanciáktól mentes szerkezetű házba kerültek.

A Continuum membrános középsugárzókat elsőként a 800 Diamond sorozatban használták. A membrán kialakítása az optimalizált és szabályozott rugalmasság elvén alapul. Ez segít elkerülni azt a hirtelen átmenetet, mikor a dugattyú-szerű mozgás rezonanciákra bomlik fel. Ez a hirtelen átmenet a hagyományos meghajtó egységeknél jelentősen hátráltatja a nyitottságot és semlegességet. A Continuum szőtt kompozit anyagból készül és erőteljesen szabályozott „felbomlást” biztosít, melynek az eredménye kivételesen transzparens és részletgazdag középfrekvenciás hangzás.

A 702 Signature modellben dedikált FST középsugárzó található, mely FEA optimalizált alumínium öntvénykosarat kapott. Ezt a merev optimalizált formát egészíti ki a kosár elején lévő hangolt csillapítás. Ez minden a szerkezetben megmaradt káros rezonanciát semlegesít, így tisztább középfrekvenciás hangzást szavatol. Az elcsatolt középsugárzó kialakítás a 800 Diamond sorozatnál használt megoldás egyszerűbb változata, mely jelentős minőségbeli javulást eredményez a középfrekvenciák térleképzésében. Az álló modellbe Aerofoil profilú mélysugárzó került beépítésre. Ez egy szendvics kialakítású szerkezet, melynek két külső rétege közé EPS (Expanded Polystyrene) elnevezésű anyag került.

Az újdonságok különleges fényes Datuk ében furnér bevonatot kaptak. Az egyedileg készített burkolathoz részben fenntartható forrásból származó alapanyagokat használtak, Minden pár hangsugárzó egyedi, nincs két modell hasonló mintázattal és erezettel, s minden pár kilenc réteg felületi bevonatot kap a tartósan exkluzív megjelenés érdekében.

Forrás: www.bowerswilkins.com

A Bowers&Wilkins Signature hangfalak az Aymara Kft. kínálatában találhatók meg.