Jönnek az újrakevert Audio Note AX hangfalak

Modellváltás helyett az Audio Note úgy döntött felülvizsgálja és átépíti a sokak által kedvelt AX szériát.

A kompakt hangkeltőkkel kapcsolatban egyelőre túl sok érdemi infó nem áll rendelkezésre, de azért néhány morzsát már szórtak a britek. A kétutas modellek szemmel látható ráncfelvarráson estek át, a kabinet illesztései kevésbé szembetűnőek, így rács nélkül is letisztultabb lett a megjelenés. Frissültek a keresztváltók, illetve a meghajtókat is módosították.

Az AX-ONE (2500 EUR) háromnegyed hüvelykes dóm csipogót és öt hüvelykes papír kónuszos mélyközép hangszórót dolgoztat, a basszus relfex port előre néz. A készülék érzékenysége 87 dB/W/m. Az AX-TWO (3750 EUR) esetében a háromnegyed hüvelykes magassugárzó mellé, hat hüvelykes papír membrános meghajtó került, amit egy hátsó porttal támogattak meg. Az érzékenységet 89 dB/W/m értékben adta meg a gyártó.

A termékvonal valamikor egy harmadik (AX-THREE) modellel is bővülni fog, amelyet az AN-K/D és az AX-TWO közé pozicionálnak majd, erről azonban egyelőre semmilyen információ nem áll rendelkezésre. A frissített hangfalak dió és fekete kőris változatban kerülnek piacra.

Forrás: www.audionote.co.uk