Jövőre bővülhet a QD-OLED tévék méretválasztéka

A DSCC piackutató vállalat koreai forrásokra hivatkozva arra a következtetésre jutott, hogy a Samsung Display a jövő év elején belefoghat a negyvenkilenc és hetvenhét hüvelykes QD-OLED panelek tömeggyártásába.

A Samsung Display jelenleg ötventöt és hatvanöt hüvelykes paneleket gyárt, amelyek a Samsung S95B és a Sony A95K tévékbe kerülnek. A Samsung Display a riválishoz (LG Display) hasonlóan az MMG (Multi-Model Glass) eljárást alkalmazza, ami lehetővé teszi, hogy ugyanabból a hordozóból különböző méretű paneleket állítsanak elő. A társaság jelenleg havi harmincezer szubsztrát gyártására képes, teljes kihasználtság mellett, amely hozam éves szinten nagyjából 1.8 millió QD-OLED panelre elegendő.

A hetvenhét hüvelykes modellek gyártása a tengerentúli trendek hatására kerültek szóba, míg a legkisebb változatra a technológia népszerűsítését hivatott elősegíteni. Iparági pletykák szerint a Panasonic érdeklődik a QD-OLED technológia iránt, míg a TLC továbbra sem tervezi ilyen készülékek gyártását.

Forrás: www.thelec.com www.biz.chosun.com/en