Jövőre érkeznek a Samsung és LG miniLED tévék

Bár OLED készülékekből minden évben egyre többet értékesítenek a megfizethetőbb LCD technológia népszerűsége továbbra is töretlen. A The Elec információja szerint az LG és a Samsung is jövőre tervezi bemutatni miniLED tévéit, amelyek az LCD piac prémium szegmensében kapnak majd helyet.

Bár az érkező modellek pontos specifikációja egyelőre nem ismert annyi biztos, hogy 100–200 mikrométeres következő generációs fényforrásokat használnak majd. A miniLED kijelzők persze továbbra is LCD panelre épülnek, tehát nem beszélhetünk teljesen friss technológiáról, ugyanakkor várhatóan növekszik a helyi fényszabályozás hatékonysága, így a kontrasztarány javulására is számítani lehet. A miniLED tévéket várhatóan a Samsung fogja jobban tolni, egyes elemzők szerint a vállalat kétmillió 4K felbontást támogató készüléket igyekszik majd eladni, amely közel fele a következő évre becsült mennyiségnek. A gyártó természetesen a QLED és QD OLED technológia fejlesztésével sem állt le, utóbbi premierjét 2022 közepére várják.

Az LG Electronics az elemzők szerint kevésbé lesz agresszív, hiszen számukra továbbra is az OLED technológia az elsődleges. Az LG Display a hírek szerint nyolc millió OLED panelt tervez legyártani, így ők elsősorban köztes állomásként tekintenek a címszereplő eljárásra. Az LG egyébként hetvenhét hüvelykes 4K és 8K támogatású NanoCell tévék gyártásában gondolkodik. Iparági pletykák szerint elkövetkezendő évben a Konka és a Skyworth is előáll majd a saját megoldásával, míg a TCL mindenkit megelőzve már be is mutatta első modelljét. A miniLED eljárás várhatóan nem csupán a tévékben jelenik majd meg, egyedül a Samsung jelezte, hogy más termékekben nem kívánja alkalmazni a technológiát.

Forrás: www.thelec.net