Júliusban jön a Technics új streaming-erősítője

A Technics újdonsága a Grand Class komponensek audio-képességeit házasítja a rugalmas csatlakozási lehetőségekkel, ez a márka újgenerációs modelljei közül az első, amely HDMI ARC portot visel.

A TECHNICS SU-GX70 (2000 USD) digitális erősítő, azaz bemenettől a kimenetig digitálisan dolgozza fel a jeleket, így az analóg átvitelhez képest a rendszer sokkal kevésbé érzékeny a zajok okozta jelromlásra. A diszkrét erősítő áramkör részben az SU-R1000 integrált erősítő öröksége, itt is ugyanazt a szimmetrikus elrendezést alkalmazták. Az erősítő áramkör dedikált tápegységet kapott, így a többi áramkörtől függetlenül biztosított a stabil ellátás. Rendelkezésre áll egy ún. Pure Amplification üzemmód, tehát a hálózati és a HDMI-áramkörök lekapcsolhatók a tisztább zenelejátszás érdekében.

A készülék kihasználja a Chromecast platform előnyeit, adott a Spotify, a Tidal, a Deezer, a Qobuz és az Amazon Music HD integrációja. Rendelkezésre állnak a Wi-Fi, az AirPlay 2 és a Bluetooth kapcsolatok, van FM, DAB+ és internetes rádió-hozzáférés, még az MQA streaming is támogatott. Fizikai oldalon három digitális és két vonalszintű bemenetre, valamint USB-A és USB-B csatlakozókra lehet számítani, továbbá mozgó mágneses hangszedővel szerelt lemezjátszók társítására is lehetőség van.

Az új modell ún. Space Tune (Technics Audio Center alkalmazás kell hozzá) funkcióval is rendelkezik, amely négy előre tárolt (Free, Wall, Corner, In a Shelf) preseten keresztül megoldást ígér az elhelyezésből fakadó problémákra. Ezen felül az L/R Custom funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egymástól függetlenül adja meg a bal és a jobb hangsugárzó beállításait.

A Technics az új erősítő mellett bejelentette a SL-1500C lemezjátszó matt fehér változatát. Frank Balzuweit, a Technics Europe vezető termékmenedzsere elmondta, hogy „a Limited Edition modellekkel kapcsolatos tapasztalatok azt mutatják, hogy különösen a lemezjátszók esetében az ügyfelek keresik azokat a stílusos szín-alternatívákat, amelyek jól tükrözik a modern belső terek minimalista formanyelvét”. Az SL-1500C-W (1799 USD) lemezjátszó májusban kerül forgalomba.

Forrás: www.us.technics.com