Júniusban itt vannak a TCL C sorozat új tévékészülékei

A TCL tovább kívánja erősíteni vezető pozícióját, ezért júniustól (többek között) új tévékészülékek forgalmazását kezdi meg.

A C72, C72+ és C82 szériába tartozó Android tévék a Quantum Dot és AiPQ technológiáknak köszönhetően, több mint egymilliárd színárnyalat megjelenítésére képesek. A megjelenítést mesterséges intelligencia teszi még realisztikusabbá. A Quantum Dot eljárást a HDR Pro technológia (C72 és C72+ sorozatok) egészíti ki, ahogy a beépített HDR Premium szolgáltatás (C82 sorozat) is kép részletgazdagságát hivatott növelni. A C82 sorozat a saját fejlesztésű Mini-LED technológiájára építkezik, így a háttérvilágítás sokkal több, egymástól függetlenül vezérelhető zónára lett felosztva.

A 100 Hz képfrissítési aránynak (C72+ és C82) köszönhetően a mozgásmegjelenítés az ígéretek szerint egyenletes és tökéletesen éles. Ehhez jön a C82 sorozat függőleges képellenőrző eljárása, illetve a C72 sorozatban alkalmazott Motion Clarity szoftver. Mindegyik készülék támogatja az adaptív HDR technológiát, azaz a rendszer mindig az adott tartalomhoz igazítja a megjelenítési formát, ami mellé a 4K HDR Dolby Vision IQ betársul.

A C72 szériában elérhető a Game Master szolgáltatás, ami a HDMI 2.1 és az ALLM technológiák segítségével rövid válaszidőt, valamint a képi beállításokat műfajhoz igazító megjelenítést biztosít. A C72+ és C82 sorozatokban elérhető Game Master Pro villámgyors (48 Gbps) adatátvitelt és akár másodpercenkénti 120 képkockás képfrissítési arányt szavatol.

A gyártó a piaci elvárásoknak megfelelően a hangzásra is nagy figyelmet fordított, a legnagyobb széria integrált 3.1.2 kiosztású, Dolby Atmos Onkyo hangrendszerrel büszkélkedhet. A kényelmi szolgáltatások mellett a C sorozat készülékeinek alapfunkciója a Google Duo, míg a C82 sorozat esetében egy nagylátószögű mágneses kamerát is kapunk.

Idén a TCL készülékeken is elérhető lesz a világ egyik legnépszerűbb videóplatformjának televízióra fejlesztett változata. A TikTok TV alkalmazás segítségével a felhasználók nagyképernyőn nézhetik a platformra feltöltött tartalmakat. A lehető legnagyobb hasznos felület érdekében az új modellek keret nélküli, ultravékony fém kialakítást kaptak. Alaptartozék egy fém központi állvány, ami hangprojektor (C72) egyszerű társítását is lehetővé teszi. Az újdonságok 43-72 hüvelykes változatokban kerülnek piacra.

Forrás: www.tcl.com