Júniusban jön a SONOS legkisebb hangprojektora

Egy ideje már pletykálták, most hivatalosan is bemutatták a SONOS új pénztárcabarát kompakt hangprojektorát, amivel egyszerűen és hatékonyan váltható ki a tévék gyári hangrendszere.

A SONOS RAY (299 EUR) jóval kedvezőbben árazott, mint a második generációs BEAM hangprojektor, persze a kedvező árcéduláért cserébe kötni kell néhány kompromisszumot. A készülék kizárólag optikai aljzattal rendelkezik és nem tudja kezelni a Dolby Atmos formátumot. A burkolat alatt két csipogó és két teljes tartományú hangszóró, valamint négy D osztályú digitális erősítő kapott helyet. Az előre néző lapos rács segít csökkenteni a közeli felületek által generált interferenciát.

A hangszínpad a kategóriát tekintve kifejezetten nagy, plusz a rendszer a visszaverődéseket is kihasználja a hangtér növelésére. A Trueplay segítségével a hangzás könnyen a helyiség akusztikájához igazítható, van beszédhangokat feljavító funkció és éjszakai üzemmód. A készülék vezetékkel (Ethernet) vagy vezetékmentesen (WiFi) is képes a hálózatra csatlakozni, utóbbin keresztül további SONOS termékek társítására is lehetőség van, illetve az AirPlay2 támogatás is adott.

A SONOS ezenkívül bemutatta a VOICE CONTROL elnevezésű rendszert, amely az ígéretek szerint biztonságosabb, mint a Google vagy Amazon megoldása. Minden kérést lokálisan kezelnek, nincs felhő kommunikáció, így kisebb az esélye a magánszféra megsértésének.

A szolgáltatás minden SONOS termékkel működik, alkalmazáson keresztül lesz aktiválható, ami után a kedvenc zenék már fizikai beavatkozás nélkül is lejátszhatók. Az új funkció az Egyesült Államokban június elsején debütál, az európai bevezetés valamikor az éven várható. Végül, de nem utolsó sorban jó hír a Roam rajongóknak, ugyanis a hangszóró három újabb színben (Olive, Sunset és Wave) is elérhető lesz.

Forrás: www.sonos.press