JVC DLA-NP5 – Belépő 4K HDR projektor

A JVC újdonsága lézer helyett hagyományos fényforrás használ, natív 4K felbontású kép megjelenítésére képes és HDR10+ kompatibilis.

A DLA-NX5 modellt váltó DLA-NP5 (6500 EUR) projektort a gyártó a csúcskategóriás D-ILA sorozat belépő szintű kiegészítőjeként jelöli meg. A készülék 48 Gigabit/sec sebességű HDMI 2.1 bemeneteket kínál (adott a HDCP 2.3 védelem), támogatja 4K/120Hz átvitelt és képes HDR10+ tartalom megjelenítésére. A projektor új LSI chipet dolgoztat, a képet D-ILA képmodulátorokkal állítja elő. A hatvanöt milliméteres, motoros mozgatású lencse (tizenöt csoport, tizenhét elem) natív 4K felbontást szavatol, a memória tíz beállítás tárolására alkalmas.

Adott a JVC Frame Adapt HDR és Theater Optimizer funkciója, ezen felül a 3D megjelenítés is támogatott. Az Auto Picture Mode több specifikus képmód-beállítást kínál, míg a Clear Motion Drive többek között a mozgás megjelenítést hivatott javítani. Egy opcionális érzékelő és kalibráló szoftver segítségével a szín- és gammakorrekció utólagos finomítására is lehetőség van. Az új modell előre láthatóan márciusban kerül forgalomba.

Forrás: www.eu.jvc.com