Kanyarban próbál előzni a TCL

Az Omdia elemzőcég és a The Elec közös felmérése szerint TCL minden évben több tévékészüléket értékesít, amivel egyre jobban megközelíti az LG számait.

A kutatás szerint a TCL minden korábbinál több panelt tervez beszerezni, amivel megcsípheti a második helyet a globális tévépiacon. “Az Omdia piackutató cég és a legfrisebb iparági jelentések szerint a nagy tévégyártók közül a Samsung Electronics 55,6 millió, a TCL 36,5 millió, az LG Electronics pedig 34,3 millió darabbal tervez idén” – írta meg a koreai The Elec.

A TCL a tévékbe szánt LCD panelek többségét a saját leányvállalatától (CsoT) szerzi be, várhatóan továbbra is nagy hangsúly kerül a miniLED tévékre és tovább bővülhet az ultra-nagy méretű modellek kínálata. Idén már a TCL lehet az egyetlen nagyobb gyártó, amely kizárólag LCD alapú tévéket kínál, az LG erőforrásainak jelentős részét a csúcskategóriás tévékre kívánja fordítani, kompenzálva a Samsung megjelenését az OLED szegmensben. Árbevétel tekintetében továbbra is az LG és a Samsung a piacvezető, köszönhetően a prémium televíziók által biztosított részesedésüknek.

Forrás: www.thelec.net