KEF LS60W – Porondon a nagytesó

Fennállásának hatvanadik évfordulójára időzítve a KEF bemutatta az LS50 Wireless II all-in-one streaming rendszer padlón álló változatát.

A KEF LS60W (7000 USD) egy teljes értékű, vezetékmentes aktív hangrendszer, ami két helytakarékos toronyból áll. A karcsú kabinetekbe a gyártó szinte az összes frissebb fejlesztését belepakolta, így a rendszer nagy felbontású, hamisítatlan hifi hangélményt szavatol. A megjelenésért Michael York és a KEF termékdizájn csapata felel, munkájuk végeredménye egy nem hivalkodó, mégis elegáns páros, ami szépen beilleszthető a legtöbb élettérbe.

Az új modell a világ első Single Aparent Source (a Blade volt az első, amely passzív kialakításban alkalmazta a technológiát) vezeték nélküli rendszere. Ennek lényege, hogy a meghajtók úgy vannak kalibrálva, hogy az általuk előállított összes frekvencia egyetlen pontból sugározzon. A rendszer darabonként egy négy hüvelykes, Uni-Q (tizenkettedik generáció) meghajtót, valamint két pár Uni-Core basszus átalakítót (5.25 hüvelyk) dolgoztat.

Előbbi természetesen kéz a kézben jár a díjnyertes MAT (Metamaterial Absorption Technology) és az új Z-FLEX komponenssel, utóbbi esetében pedig az erőkioltás elve érvényesül. A háttal összeforgatott meghajtók egyetlen nagy mágnesen osztoznak és két, koncentrikusan elrendezett hangtekerccsel rendelkeznek. A technológia a kisebb kabinet térfogat ellenére, masszív basszus reprodukciót tesz lehetővé.

A hangfalat a gyártó vezetékmentes hangkeltőiből ismerős Music Integrity Engine felügyeli, maximalizálva a hardver teljesítményét. Komplett streaming rendszerként van AirPlay 2, Google Chromecast, DLNA, Spotify Connect, WiFi és Bluetooth támogatás, de HDMI eARC, optikai, koaxiális és RCA konnektorok is adottak. A Roon Ready rendszer kezeli a PCM (24-bit/384 kHz), a DSD és az MQA állományokat, a hangfalakat összekötve 24-bit/192 kHz felbontású átvitel is elérhető, míg a KEF alacsony késleltetésű vezetékmentes üzemmódját használva 24-bit/96 kHz a korlát. A hangzás a KEF Connect alkalmazás segítségével szabható személyre. Az új modell három színben lesz elérhető.

Forrás: www.eu.kef.com

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Art of Sound Hungary.