KEF LSX – Június végén jön az új változat

A KEF szerint a második generációs modell több, mint az eredeti KEF LSX egyszerű frissítése. Az LS50 Wireless vezeték nélküli platform a HDMI és az USB-C konnektorokkal rugalmas felhasználást tesz lehetővé.

A KEF LSX II (1199 GBP) öt különböző színben kerül piacra, az elő- és hátlap kivételével a teljes készüléket Kvadrat szövet borítja. Az új változatok a márka tizenegyedik generációs Uni-Q meghajtórendszerének egy speciálisan ehhez a hangszóróhoz tervezett verzióját használják. A technológia lényege, hogy a magassugárzót a mélysugárzó pontos akusztikai középpontjában helyezik el, így a tömb pontforrásként működik. A magas és mélyközépsugárzóhoz is dedikált erősítő tartozik, a 200W teljesítményt a Music Integrity Engine optimalizálja, elősegítve a tökéletes időzítést.

A KEF Connect alkalmazáson keresztül hozzáférhetők többek között az Amazon Music, Qobuz, Deezer és Tidal platformok vagy internetes rádiók. A Bluetooth mellett az Airplay2 és Chromecast támogatás is adott, valamint a natív alkalmazásokkal közvetlenül lehet streamelni pl. a Spotify Connect vagy QPlay szolgáltatásból. NAS meghajtón vagy zeneszerveren tárolt gyűjtemények lejátszása sem jelent akadályt.

A Room EQ DSP használatával a rendszer könnyen finomhangolható, az előre beállított presetnek köszönhetően a mélysugárzók integrációja is gyerekjáték. A támogatott formátumok között megtalálható a PCM (24-bit/384 kHz) vagy DSD, ahogy az MQA dekódolás sem maradt ki. A WiFi és Bluetooth mellett a HDMI ARC és USB-C kapcsolatok is adottak.

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Art of Sound Hungary.

Forrás: www.international.kef.com/press