Később jönnek a 89 hüvelykes Samsung MicroLED tévék

Az említett méret sorozatgyártása májusban kezdődött volna, azonban a Samsung úgy döntött csupán a 101 hüvelykes változatot indítja útnak.

A döntés mögött gyártási nehézségek állhatnak, ugyanis a MicroLED tévék kicsinyítése több szempontból is nehéz. A 89 hüvelykes tévéhez 11.3 millió darab LED kerül felhasználásra, azonban a hordozóhoz kapcsolása során a kisebb (35×84 mikrométer) diódák könnyebben és nagyobb számban hibásodhatnak meg. A késlekedés másik oka állítólag, hogy a gyártó a nagyobb modellekben alkalmazott nyomtatott áramköri kártya (PCB) helyett, alacsony hőmérsékletű polikristályos szilícium vékonyréteg-tranzisztorok használatát tervezi.

Az LTPS TFT lehetővé teszi, hogy a tévék külön-külön vezéreljék a diszkrét áramköröket, aminek egyik kézzelfogható eredménye, hogy kisebb képernyőméret esetén is hibátlan 4K felbontást kapunk. A The Elec információja szerint a 89 hüvelykes modellek gyártását a harmadik negyedévre ütemezték át, tehát jelenleg jó esély van rá, hogy az év végi hajrában piacra kerülnek. A Samsung egyébként nem először halasztja el a MicroLED tévék premierjét, ugyanis a 110 hüvelykes változatok is fél év csúszással kerültek forgalomba.

Forrás: www.thelec.net