Készül a SONY népszerű zajszűrős fülesének új változata

A változó felhasználói szokások miatt egyre komolyabb igény mutatkozik a zajszűrős fülesekre nem véletlen, hogy alig akad olyan gyártó amelyik ne készített volna ilyen modellt.

A tavaly bemutatott Sony WH-1000XM3 (fent) fejhallgató sokak szerint az egyik legjobb zajszűrővel rendelkező konzumer eszköz volt, így izgatottan várjuk milyen fejlesztésekkel készülnek a japánok a következő generációs változatnál. Bár az új modell érkezését hivatalosan nem erősítették meg az FCC decemberi bejegyzése alapján, még idén érkezik a következő verzió, amiről összerántottunk némi (nem hivatalos) információt. A feltehetően WH-1000XM4 fejhallgató a korábbi gyakorlathoz igazodva várhatóan a berlini IFA rendezvényen mutatkozik be, hacsak a koronavírus körüli globális helyzet miatt nem törlik az eseményt.

A készülék felépítésére és külsejére vonatkozó infók egyelőre nincsenek, de komoly változásra senki nem számít, ezt látszanak alátámasztani Everton Favretto által kiszivárogtatott fotók, amiken az új modell feltételezett prototípusa látható. A műszaki jellemzők egyelőre nagyon hiányosak, de az alapelvek valószínűleg változatlanok. Az negyedik generációs készülék a korábbi gyakorlatnak megfelelően különböző zajcsillapítási módokat kínál, várhatóan a zajszűrés hatékonysága is tovább javul, plusz a teljesítményen (QN2 chip?) és vezetékmentes átvitelen (Bluetooth 5.0) is biztosan javítanak a mérnökök.

A tapasztalható trendekhez igazodva az üzemidő növelésére is komoly hangsúly kerülhet, amire a kiszivárogtatott specifikációk szerint az energiafogyasztás csökkentésével igyekeznek megoldást találni. További újításként az automatikus hangsegédet (nem kell az aktiváláshoz dedikált gombot használni) emlegetik a jól értesültek. A Sony egyelőre nem erősítette meg a megszellőztetett információkat, így ezeket egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni.

Forrás: www.theverge.com

Comments are closed.